Componenta hervat productie

Goed nieuws voor Componenta in Weert en Hoensbroek. Vandaag mocht een groot deel van het personeel weer aan de slag omdat een doorstart tot een serieuze mogelijkheid behoort.

Het Finse moederbedrijf liet Componenta B.V. op 5 september j.l. door de rechtbank failliet verklaren omdat men geen financiering kon krijgen. Na het faillissement heeft de curator gezocht naar een overnamekandidaat voor de ijzergieterij. De toekomst ziet er hoopvol uit. VDL Groep, bekend van o.a. de Staalservice in Weert en Nedcar in Born, heeft serieuze interesse om een doorstart te maken met Componenta, zo bevestigde de VDL Groep aan Dagblad de Limburger.

Het toekomstperspectief is zo gunstig dat de productie vandaag weer werd hervat. De parkeerplaats aan de Lozerweg in Weert stond vandaag weer vol met auto’s en fietsen van o.a. medewerkers die weer aan de slag mochten gaan. De doorstart wordt verder uitgewerkt en men hoopt binnen enkele maanden een doorstart te maken, maar of het daadwerkelijk gaat gebeuren zal nog moeten blijken.