Faillissement Componenta

IIzergieterij Componenta gaat voor de Nederlandse onderdelen het faillissement aanvragen, zo heeft het Finse moederbedrijf vanochtend bekend gemaakt.

Het faillissement komt onverwacht. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat ze de vestiging in Hoensbroek gingen samenvoegen met Weert. Weert zou dan de hoofdvestiging in Nederland worden. Echter is de financiële staat van Componenta B.V. sneller verslechterd dan de verwachte ontwikkeling omtrent de omzet en winstgevendheid. Het is het bedrijf niet gelukt om een aanvullende financiering te krijgen. De onderhandelingen zijn op niets uitgelopen.

De onderdelen in Finland en Zweden moeten herstructureren. Of er een doorstart gaat komen en wat de gevolgen exact zijn zal nadien blijken. Op 23 september 2016 staat een extra vergadering voor aandeelhouders gepland.