Cranendonck – Deze week worden op 30 locaties in Cranendonck Bluetooth-meetinstallaties geplaatst.

Deze installaties worden geplaatst om eventueel sluipverkeer A2 te monitoren. De meting vindt plaats van 19 tot en met 23 september.

Met de Bluetooth-meetinstallaties kunnen ze routes van voertuigen in beeld brengen zonder dat daarmee de privacy van weggebruikers in het geding is. Het onderzoek geeft informatie over de omvang van het sluipverkeer in de regio en de routes die hierbij gebruikt worden.

In oktober wordt de projectwebsite www.mirta2we.nl gelanceerd. Via deze website krijg je meer informatie over de achtergrond van het project, de actuele stand van zaken en de resultaten.

4 REACTIES

  1. Dit vroeg ik mij ook al af, zou het zo kunnen zijn dat de wegen waar veel sluipverkeer op rijdt aangepast zullen worden aan de belasting of gaan ze proberen verkeerstromen te sturen in dat laatste geval vrees ik het ergste gezien de blunders die er de afgelopen jaren reeds zijn gemaakt.

  2. En hoe ziet die apparatuur of het sluipverkeer is? Maar het lijkt me sterk als er niet weer een of ander bureau geld aan verdient.

  3. De gemeente Cranendonck kan zich beter hard maken voor verbreding van de A2. Is het sluipverkeerprobleem ook meteen opgelost.

    Tenzij de meting bedoeld is om de resultaten als argument voor A2-verbreding te gebruiken, maar ik weet niet of we zo optimistisch mogen durven zijn…

Comments are closed.