Archieffoto WdG - kermis Weert

Binnenkort vindt in het centrum van Weert weer de kermis plaats. In de wijde omgeving vind je nergens een kermis die zo groot is, die zoveel publiek trekt en waar toch zo’n gemoedelijke sfeer heerst.

Tijdens de drukke kermisdagen op zaterdag en zondag is veel publiek aanwezig in het centrum. Voor het preventief handhaven van de openbare orde en veiligheid gaat de gemeente dit jaar, in overleg met de politie, het toezicht uitbreiden met cameratoezicht. Het instellen van tijdelijk cameratoezicht is een bevoegdheid van de burgemeester.

Het volgen en sturen van publiekstromen bij drukke evenementen, zoals bij de kermis, is belangrijk voor de veiligheid van het publiek. Daarvoor worden drie mobiele camera’s geplaatst op de volgende locaties:
– Langstraat ter hoogte van de Van Berlostraat;
– Markt, ter hoogte van het Jacob van Horne museum;
– Hegstraat, achterzijde voormalig stadhuis.

Daarnaast hangt er al sinds 2012 een mobiele camera op de Oelemarkt voor toezicht op het uitgaanspubliek. Deze camera wordt ook tijdens de kermis gebruikt.

Het cameratoezicht vindt plaats op zaterdag 24 september van 15.00 uur tot 1.00 uur en zondag 25 september van 15.00 uur tot 0.30 uur. Het reguliere cameratoezicht via de camera op de Oelemarkt vindt plaats tijdens de avonduren die daarvoor zijn vastgesteld.

De drie camera’s hebben zicht op de kermisterreinen en doorloopstraten. De privacy van de omwonenden is gewaarborgd, dit wil zeggen dat de camera’s enkel beelden opnemen van de openbare ruimte. Beelden van panden worden afgeschermd. De camerabeelden worden ‘live’ bekeken, onder regie van de politie. Registreren de camera’s ongeregeldheden dan reageert de politie direct.

De bewoners aan de betreffende straten zijn reeds per brief op de hoogte gesteld. En ook via de website van de Bewoners Organisatie Binnenstad is de informatie te vinden: www.bobweert.nl.

5 REACTIES

 1. Meer zwart/geel op straat heeft een groter preventief effect, zolang kwaadwillende toezichthouders zien gedragen ze zich ook. Dus laat gewoon patrouilles tussen de kermisterreinen lopen dat zegt volgens mijn bescheiden mening meer zoden aan de dijk.

 2. Zet ook een camara, bij de goktent met de bekende beroemde grijpers….
  Eens kijken of daar wat uitgehaald wordt?? Ik heb het nog nooit gezien!!
  Zo…nu is het tijd voor thee….

 3. Maar om even terug te komen op jouw gezeik dat alle prijzen in de winkels eindigen op 1.99 of 2.99 en 14.99(eerdere post van jou). Op de kermis zijn alle prijzen rond!!!
  1 euro, 2 euro of 2,50. Dus dat zou je gelukkig moeten stemmen!!!?
  Maar helaas niet, Slumme henderik heeft weer een zeik argument wat hij aan de kaak wil stellen, Nu zal en moet er onschuldig vertier aan moeten geloven.
  De knuffel beren kraam, waar hordes jongens en meisje met spanning wachten of hun papa of mama een vaste hand heeft en een portie geluk!!

  Maar slumme henderik houd niet van spanning en vertier, slumme henderik houd van klagen.

  slumme henderik = gewoon een beroepszeiker

Comments are closed.