Fakkelestafette in beeld

Foto’s – De Fakkelestafette Weert e.o. organiseert jaarlijks de herdenking van de bevrijding van Weert.

Weert werd bevrijd op 22 september 1944 door het Engelse Suffolkregiment. Deze herdenking vindt elk jaar plaats op de derde zaterdag van september. Atleten van AV WEERT brengen het bevrijdingsvuur naar de monumenten in Weert, Nederweert en Cranendonck.

De Stichting Fakkelestafette Weert e.o. stelt zich ten doel het in stand houden van de jaarlijkse doden- en bevrijdingsherdenking in de gemeente Weert e.o.. Onderweg staat men stil bij 25 monumenten. Monumenten die zijn opgericht voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Dat kan zijn voor een vliegtuigbemanning die neergestort is, dat kan een oorlogskerkhof zijn, soms gaat het over burgerslachtoffers, soms staat er een monument op een plek waar hard gevochten is en waar veel soldaten hun leven lieten. En er zijn monumenten waar men stil staat bij het werk van verzetsgroepen van de gewone bevolking.

De afsluiting van de Fakkelestafette vindt op het einde van de dag plaats bij de St. Rumolduskapel in de wijk Fatima. Daar staat met stil bij de Weerter gevallenen.

[nggallery id=’4271′]