In het weekend van vrijdag 30 september t/m zondag 2 oktober organiseert zangvereniging CREATURA een drietal evenementen.

Op vrijdag 30 september is er een lezing onder de titel: Kostbare Armoedzaaiers.
Aldenborgh-voorzitter Peter Korten zal uitgebreid (met humor en ernst) ingaan op de vraag hoe de Franciscanen de Weertenaren in de loop van de eeuwen beïnvloedden. Deze lezing wordt muzikaal opgeluisterd door CREATURA met een aantal toepasselijke liederen. De avond begint om 19.30 uur. Plaats Paterskerk, Biest 43.

De zondagviering op 2 oktober heeft als titel: Kennismaking met Franciscus.
In woord en zang zal het leven en de betekenis van Franciscus centraal staan. CREATURA zingt onder meer het Zonnelied van Franciscus, Abba Vader van Jan Kollee en enkele delen uit een mis van Piet Stalmeijer. Aanvang 10.30 uur. Plaats: Paterskerk, Biest 43.

Zondag 2 oktober: Omstreeks 12.00 uur Dierenzegening
Na afloop van de viering, om ongeveer 12.00 uur, zijn alle huis- en gezelschapsdieren van harte welkom voor de Dierenzegening door gardiaan Gerard Heesterbeek op het grasveld achter de Paterskerk bij het beeld van de H. Franciscus. Hij zal de meegebrachte huisdieren speciaal zegenen, want St. Franciscus is een echte dierenvriend geweest. Je wordt met je dier verwacht bij de ingang van de Paterskerk, Biest 43. Bij slecht weer vindt de zegening plaats in de Paterskerk.