Garage in lichterlaaie, auto gered

Update 23.37u – Foto’s/video – De hulpdiensten zijn donderdag omstreeks 22.20 uur gealarmeerd voor een brand aan de Kerkstraat in Weert.

Op de hoek Kerkstraat / Zuiderstraat was een garage getroffen door de bliksem waarna er brand was uitgebroken. In korte tijd kwam de garage in lichterlaaie te staan. De bewoners van de naastgelegen woning brachten zichzelf in veiligheid. Ze moeten lijdzaam toezien hoe de garage met daarin hun auto in vlammen opging.

De brandweer was snel ter plaatse en probeerde te redden wat er te redden viel. Men wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen woning. Het puntdak van de garage ging volledig verloren.

Update: de brandweer heeft de personenauto kunnen veiligstellen. De auto had enige brandschade opgelopen, maar is mogelijk nog te herstellen. Stichting Salvage is ter plaatse voor de nazorg.

Video via Youtube:
https://youtu.be/wzkU7qYHrjw

[nggallery id=’4265’]