Halverwege oktober zal in het voormalige pand van de V&D in de Muntpassage een grote kerstwinkel haar deuren openen.

De winkel genaamd ‘It’s All About Christmas’ zal drie maanden (tot halverwege januari 2017) geopend zijn. In de grote winkel kun je straks terecht voor kunstkerstbomen, kerstverlichting, kerstballen en allerlei andere kerstdecoratie. De eigenaar van de tijdelijke kerstwinkel opent ook 11 andere vestigingen in steden zoals o.a. Antwerpen, Maastricht en Lelystad, zo geeft een woordvoerster van de Muntpassage aan. Er is ook voor Weert gekozen vanwege de centrale ligging en de Belgische bezoekers die elke week veelvuldig in Weert te vinden zijn.

De winkel zal zich vestigen op de begane grond, wat goed is voor een vloeroppervlakte van 1600 m2. Vandaag heeft de huurder de sleutel gekregen en zal komende week direct starten met de inrichting van de winkel. Naar verwachting neemt de inrichting 4 weken in beslag. Zo zal halverwege oktober een donker gedeelte veranderen in een sfeervol verlichte hoek van de Muntpassage.

Meer informatie: www.kerstversiering.nl

14 REACTIES

 1. Tsjaaa….half oktober kerstspullen verkopen….redicuul idee…!
  En wat te denken van de rest van de winkeliers die ook kerstspullen hebben ingeslagen….die kunnen nu wel inpakken…..doordat nu effe een kerstballenmaniak, hun voor de “deur komt scheiten” ….

 2. Wordt met 1600m2 een groots opgezet project met als positieve bijkomstigheid dat het “volk” gaat aantrekken waar de Weerter middenstand best wel eens een graantje van mee zou kunnen gaan pikken…Dat zien een aantal forumleden toch zo graag, Weert levendig…?

 3. Of het extra volk zal trekken betwijfel ik. Het probleem is dat het een tijdelijke winkel zal zijn die een “graantje” meepikt en dus omzet zal wegtrekken bij andere winkeliers die er wel het hele jaar zijn zoals een Blokker etc, die ‘t moeilijk hebben en toch door proberen te gaan. Zoiets moeten we niet willen. Ik doe mijn kerstinkopen wel in die winkels waar ik normaal ook kom ipv een tijdelijke vestiging, al is het maar om de vaste ondernemer(s) te steunen.
  En Disqus, ja levendigheid in de stad bikkelhart nodig maar dan wel van blijvende aard.

 4. Wat een onzin. Dit is ondernemen. Iedere ondernemer met ballen kan hier kerstballen gaan verkopen. Ze moeten wel bereid zijn om het risico te lopen. Ga nou niet huilen dat dit oneerlijk is voor ondernemers zonder ballen.

 5. Ik sluit mij bij Egbert aan. Dit hoort ook bij het ondernemen. Natuurlijk zien wij graag een winkelpand-bezettingsgraad van 100% maar dat is in deze tijd niet reëel. Beter 3 maanden actie dan geen actie. Voor het moment is het mbt de leegstand een prima oplossing.

  En inderdaad, iedereen is vrij om te kopen waar hij/zij wil, dit reguleert zichzelf. Wellicht ga ik (en vele andere) uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen, doe mijn boodschappen elders en eindig met een heerlijk pilske aan de bar en daar is de plaatselijke middenstand mee gebaat…

 6. Risico’s nemen hoort bij het ondernemen. Klopt. Maar ik zie liever een winkelier of keten die zich langer wil vestigen dan enkele maanden en niet alleen de “krenten uit de pap” probeert te vissen om daarna met spoed weer te verdwijnen. Gezonde concurrentie. Lijkt me voor de plaatselijke ondernemer ook beter.

 7. Volgens mij heb je gewoon geen centen!! en daarom ben je een beetje een klager geworden.
  Toch zonde dat je dit forum gebruikt om te zeuren en te klagen omdat je je eigen leven verkwanselt hebt.

 8. Absoluut mee eens. Want als het gaat om bankwezen, verzekeringen etc kies je toch ook voor zekerheid en niet wat, op voorhand, al roept dat het na 3 maanden weer stopt.
  En hoe ver drijven we dit door? Vanaf januari gaat een ondernemer daar 2 maanden carnaval spullen verkopen? Dan iemand 1 maand pallets vol gekleurde eieren en in het hoogseizoen een reisbureau? En de garantie is tot aan de deur….

 9. Eerlijk gezegd, laat maar leeg staan. Uiteindelijk zal men( lees: de beleid bepalers) wel merken dat er geen geld meer in het laatje komt. En de gem Weertenaar? Die vind wel een ander plekje om zijn of haar kerstspullen te halen.
  Maar doordat er elke keer iemand zo gek is om voor een korte tijd, geld en energie te in een project te steken lachen de gemeente en eigenaren zich kapot.
  Met alle respect voor welwillende ondernemers in Weert, ik misgun niemand iets, maar eigenlijk moet het gewoon goed fout gaan zodat de mensen die aan de touwtjes trekken erachter komen dat er niks meer vasthangt aan diezelfde touwtjes…dan voelen zij het in de portemonnee en hopelijk worden ze dan eens wakker.

 10. Inderdaad onzin wat u beweert. Ondernemen is zoveel mogelijk winst maken met zo weinig mogelijk risico. Dat heeft niets met uw “ballen” van doen, eerder met gezonde realiteitszin, verstand,marktwerking en inzicht. Huilen doen die ondernemers die zich hiervan niet bewust zijn, achteraf dan.

Comments are closed.