Hoge snelheden op Kempenweg

Archieffoto WdG

Tijdens een snelheidscontrole heeft Team Verkeer van de politie vrijdag en zaterdag hoge snelheden gemeten op de Kempenweg. Een lasercontrole vond vrijdag tussen 18.00 en 23.30 uur plaats, en zaterdag tussen 20.00 en 24.00 uur een radarcontrole. Bij twee automobilisten is het rijbewijs ingevorderd.

De controles werden gehouden in het kader van de verkeersveiligheid. De hoogste gemeten snelheid op de Kempenweg betrof vrijdag 164 km/u. Met een correctie van 4 km/u komt dit uit op een snelheid van 160 km/u en dat op een weg waar 80 km/u is toegestaan. Zaterdagavond bleek de hoogst gemeten snelheid 158 km/ u te zijn. Ook bij deze automobilist is het rijbewijs ingevorderd. Verder zijn er zaterdag 519 automobilisten de radarcontrole gepasseerd, 143 personen reden te hard.