Foto’s – Komend weekend vindt het evenement genaamd ‘Open Monumentendag’ plaats in Weert. Niet één maar twee dagen kun je in Weert een kijkje nemen bij een aantal bijzondere monumenten.

Vrijdagochtend vond de officiële opening plaats in het stadhuis. In de raadzaal werd, in het bijzijn van leerlingen van Basisschool St. Franciscus uit Laar en wethouder Gabriels, de monumenten-pagina gelanceerd op de website van het Erfgoedcluster Weert (zie: www.erfgoedhuisweert.nl). In deze pagina’s zijn de beschrijvingen van de ruim 270 gemeentelijke en rijksmonumenten opgenomen. Informatie over de dertien beschermde stads- en dorpsgezichten in Weert is eveneens op te vragen.

Na de lancering werden de leerlingen getrakteerd op vlaai, krentenbollen en wat te drinken om vervolgels vol energie deel te nemen aan de stadswandeling. Onder leiding van de Weerter Stadsgidsen werden de leerlingen bijgespijkerd over de Weerter geschiedenis. Bekijk een sfeerimpressie.

Voor de Open Monumentendag kijk op: www.weert.nl/monumentendag