Leudal – Op initiatief van Hart voor Baexem hebben de twee Horeca-ondernemers van Baexem de handen in elkaar geslagen om van de kermis in Baexem een echt centraal dorpsgebeuren te maken waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten op het kermisterrein – Kerkplein.

Er wordt een paviljoentent geplaatst bij de kermis op het kerkplein waar alle activiteiten voor jong, jeugdig, wat ouder en oud plaats zullen vinden. Ook de opening van de Dorpstraat / Stationstraat zal zijn plekje krijgen. In De Oude Smidse en Baexheimerhof zelf zijn op deze dagen geen kermisactiviteiten.

Het volledige kermisprogramma wordt als volgt:

Vrijdag 16 september: Wakeland
Deze keer staat ons prachtige Wakeland in de paviljoentent op het kerkplein! Wakeland zal de aftrap verzorgen van een schitterende kermis in Baexem. De Line Up is als volgt: Danny Dwaas & Luie Luuk – Ymeth – Ri_Low – Burcks. De aftrap wordt gegeven om 20.00 uur.

Zaterdag 17 september: Opening Dorpstraat – Stationstraat
Na een periode van 6 maanden van werkzaamheden is de herinrichting van de Dorpstraat en Stationstraat in Baexem recent afgerond. Om dit te vieren organiseren ‘Buurtvereniging de Dorpstraat e.o.’ en ‘Hart voor Baexem’ een groot openingsfeest met verschillende activiteiten voor jong en oud tijdens de Baexemse Kermis op zaterdag 17 september. Voor een volledig programma van de festiviteiten zie de site www.hartvoorbaexem.nl, echter de officiële opening door Burgemeester Verhoeven samen met Pastoor Vankan zal om 15.00 uur zijn.

Zaterdag 17 september: Snorpop – “Muziek van toen door de jeugd van nu!”
Dames, heren, jongens, meisjes, het is weer zover! Snorpop 2016 staat gepland en wel op zaterdag 17 september. We teamen dit jaar met de organisatie van de Baexemse kermis, wat inhoudt dat Snorpop op het kerkplein zal plaatsvinden. Buiten draait de kermis op volle toeren, maar binnen in de tent wordt het zweten, dansen, genieten van golden oldies in een nieuwerwets jasje of andersom met live muziek van Chewy & The Locals, Hillbilly Moonshiners en Elpee Kafee.

Zondag 18 september: Kermisfest
In Duitsland hebben ze Bierfesten, hier hebben we KermisFEST: Live entertainment van Kesketoe & Rudi Mathias en aansluitend Music Mash-Up by DJ DohX. De prettig gestoorde Schlagerzanger Rudi Mathias aus Monschau zal zondag vanaf 14.00 uur aanwezig zijn in Baexem. De over de top-getilde’ Rudi, komt als goedgeklede Duits-Oostenrijkse Ras entertainer mit ‘Ballermann-Songs, Boney M und viel mehr…’ Dresscode: Lederhose oder Dirndel….! Haben sie eine Menge Durst dann haben Wir einen leckeren halbes Liter Weißbier!!!! Aansluitend zal DJ DohX zorgen voor swingende muziek tot in de kleine uurtjes.

Maandag 19 september: Dwaze Maandag: Dr. Funkenstein
Om langzaam op gang te komen kun je vanaf 10.00 uur een kaartje komen leggen, Toepen, Kruisjassen, Jokeren met lekkere uitsmijters met spek. In de loop van de middag zal Dr. Funkenstein (Rob Ronckers) de tent op het kerkplein doen denderen. Dit jaar met The Pimp of Old skool Music of met Schlager en House. Niets is Rob te veel. Met zijn onuitputtelijke energie gaan we los op het kerkplein. Ze starten met spek met eier en in de middag en avond een heerlijke BBQ. Gewoon ouderwets gezellig!!

Dinsdag 20 september: Ouderwets Matinee
De kermis Baexem wordt afgesloten met mooie muziek verzorgd door een DJ, waarbij het heerlijk nagenieten is van de mooie kermisdagen, genieten van een heerlijk drankje, de kermis draait zijn laatste rondjes.

kermis_baexem_poster