Nieuwe school op Laar in gebruik

Foto’s – Vandaag ging het nieuwe schooljaar weer van start. Voor leerlingen in het dorp Laar was het een extra spannende schooldag. Zij mochten voor het eerst naar hun nieuwe school.

Het gebouw van basisschool Sint Franciscus was sterk verouderd en moest een grondige opknapbeurt ondergaan. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om gebouw aan de Aldenheerd te vernieuwen. Een groot gedeelte van de school is blijven staan en is gerenoveerd naar de eisen van deze tijd. Ook zijn er extra ruimtes aangebouwd. Een gedeelte is dus volledig nieuwbouw.

Vandaag mochten de kinderen al naar hun nieuwe school. Ondertussen wordt er nog gewerkt aan de afrondende werkzaamheden en ook het speelterrein wordt op dit moment opnieuw ingericht.

Het gebouw is nu een volwaardig ‘integraal kindcentrum (IKC). Naast basisonderwijs, kinderopvang (Hoera kindercentra) en voor- en naschoolse opvang, is ook geïnvesteerd in multifunctionele ruimtes waardoor ook huisvesting kan worden geboden aan andere maatschappelijke functies.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind deze maand afgerond. Op 30 september wordt het gebouw officieel geopend. Toch werd er vandaag al een klein feestje gevierd. Nadat er met de leerlingen was geproost mochten ze via de rode lopen hun nieuwe school betreden.