Peramiho regelt ambulance

Stichting Peramiho uit Weert heeft voor het St. Anna’s Health Centre in Uwemba, Zuid-Tanzania, een nieuwe jeep/ambulance mogelijk gemaakt. De oude jeep begaf het in oktober 2015 na 26 jaar trouwe dienst en was niet meer te repareren. En dat was voor het lokale ziekenhuis een heel groot probleem. Het voertuig speelde namelijk een grote rol in levensreddende situaties ambulance in noodsituaties. Daarnaast werd de jeep ingezet als mobiele kliniek (consultatiebureau). Door de nieuwe jeep zijn beide activiteiten weer mogelijk en kunnen meer levens worden gered.

Noodkreet
De lokale partner van de stichting in Tanzania, de Missionary Benedictine Sisters, deed het dringende verzoek aan het bestuur voor hulp om de financiering voor een nieuwe jeep/ambulance bij elkaar te krijgen. En die uitdaging zijn ze aangegaan.

Wilde Ganzen
Stichting Peramiho zocht contact met de landelijke stichting Wilde Ganzen. Zij waren bereid met de Weerter stichting samen te werken. Van de totale kosten moest de stichting 2/3 deel bij elkaar halen. Wilde Ganzen heeft daar het resterende 1/3 deel aan toegevoegd. De bestuursleden Monique Derrez, Leon van Enckevort en Monique Caris reageerden super blij op deze samenwerking. “Wilde Ganzen heeft hun besluit mede genomen op onze juiste en goede onderbouwing en zorgvuldige voorbereiding. En met dat compliment zijn we heel blij. Deze toekenning en samenwerking laat wederom zien dat we een betrouwbare stichting zijn.”

Sponsoracties
Om het geld bij elkaar te krijgen zijn in 2015 diverse sponsoracties gehouden. Onder andere was er de Spinn-inn Marathon 2015, georganiseerd door de ‘Vrienden van Peramiho’, het culinaire evenement ‘Weert aan tafel’ en de actie ‘Geef hier, steun daar’. Samen met heel veel donateurs en stichting Wilde Ganzen kreeg Stichting Peramiho de financiën beging 2016 rond en werd de jeep op 15 februari besteld.

Aankomst en vrijgave
Op 6 juni 2016 kwam de jeep aan in de haven van Dar es Salaam. De jeep heeft langer bij de douane gestaan omdat door de Sisters belastingvrijstelling was aangevraagd. Op 3 augustus 2016 is die vrijstelling verkregen en werd de auto vrijgegeven. De verzekering kon worden geregeld en de nummerplaten werden aangevraagd. Uiteindelijk kwam de jeep na een tocht van ruim 700 kilometer over weg, op 18 augustus dan eindelijk op de plaats van bestemming aan. Met veel zang en dans is de jeep in ontvangst genomen. Dolblij dat er weer een multifunctioneel voertuig is dat in noodsituaties ingezet kan worden als ambulance.

Stichting Peramiho
Stichting Peramiho is sinds 2009 actief in en rondom in Zuid-Tanzania. Ooit begonnen in en rondom het kleine dorpje Peramiho maar inmiddels is de stichting op meerdere plaatsen actief. De stichting zet zich in voor projecten op het gebied van onderwijs, schoon en veilig drinkwater en gezondheidszorg. Daarnaast ondersteunt de stichting twee weeshuizen en twee lepradorpen.

Meer informatie over Stichting Peramiho: www.moniquehelpt.nl