Nieuwe hoofdcoach BSW

Twee weken geleden presenteerde BSW het eerste team aan het grote publiek. Het ontbreken van de naam van de coach riep toen veel vragen op. Omdat een werkvergunning langer op zich liet wachten dan gehoopt, kon BSW hier toen niet op in gaan. Vandaag komt daar verandering in en is de club verheugd de nieuwe coachstaf voor te kunnen stellen.

Dankzij de intensieve samenwerking tussen de Basketball Promotie Limburg en Stichting Top BSW zal het team dit seizoen naast een hoofdcoach ook onder leiding komen te staan van twee assistent-coaches en een fysiek trainer, allen afkomstig van de academie. De nieuwe hoofdcoach is Radenko Varagic, assistent-coaches zijn Hylke van der Zweep en Koen van Gerwen en fysiek trainer is Dyon van Hugten.

Radenko Varagic
Radenko is een zeer ervaren Servische trainer/coach. Nadat hij als speler de volledige Red Star Academy in Belgrado doorlopen had, bracht een zware blessure hem op het trainerspad. In de afgelopen 20 jaar is Radenko werkzaam geweest als Head Coach bij verschillende Servische clubs. Ook heeft hij ervaring opgedaan bij meerdere nationale jeugdteams van Servië, waar hij onder andere heeft gewerkt met grote namen als Milos Teodosic en Dragan Milosavljevic. In 2007 werd hij als assistent-bondscoach met het Servische U20 team Europees Kampioen.

Zijn passie ligt bij het ontwikkelen van jeugd en jongvolwassen spelers. Die passie bracht hem in 2014 naar de Basketball Academie Limburg. Gedurende twee jaar is Radenko verantwoordelijk voor het technisch beleid van de academie. Naast het eerste herenteam van BSW is Radenko binnen de academie verantwoordelijk voor het MU18 team.

Hylke van der Zweep
Hylke is opgegroeid in het Zuid-Hollandse Rijswijk. Na vier jaar voetbal begon hij op zijn elfde met basketballen bij Lokomotief Rijswijk. Een slepende schouderblessure zorgde ervoor dat hij op jonge leeftijd het trainen en coachen steeds serieuzer ging nemen. Vanaf 2000 had hij bij Lokomotief verschillende teams onder zijn hoede, uiteenlopend van U14 tot Heren 1. Met deze teams mocht hij meerdere Final Fours en (beker)kampioenschappen vieren.

Naast dit alles was Hylke 3 jaar trainer/coach van U15 Rayon West, ging hij twee keer met het Nederlands U14 team naar Denemarken en nam de afgelopen 2 jaar als assistent-bondscoach van U18 deel aan het Europees Kampioenschap. Hylke zal dit seizoen binnen de academie ook verantwoordelijk zijn voor de U14 en U24, dat uitkomt in de Dutch Talent League.

Koen van Gerwen
Na zelf alle jeugd-eredivisieniveaus te hebben doorlopen en met 3 Nederlandse kampioenschappen op zak, koos Koen op zijn negentiende om het coachingsvak in te duiken. Vanuit BBC in Valkenswaard maakte hij na een jaar de overstap naar MU18 bij Almonte. Daar heeft hij zes seizoenen zowel in de tweede divisie als de eredivisie gecoacht. Daarnaast trainde hij 3 keer per week het heren seniorenteam van BBC. Koen was in de zomer van 2015 en 2016 ook als assistent actief op het EK van U18 en U16. Zijn specialiteit ligt vooral bij de individuele begeleiding van spelers. Koen is dit seizoen bij de academie ook verantwoordelijk voor het MU16 en het eerste team.

Dyon van Hugten
Dyon is opgegroeid in de regio Weert. Vanaf de jeugd speelde hij basketbal bij Jumping Giants in Nederweert. Tot zijn achttiende combineerde hij dat met verschillende andere sporten. In 2015 behaalde Dyon zijn bachelor Sports & Movements aan Fontys Sporthogeschool. Afgelopen jaar is hij begonnen bij de Basketball Academie, waar hij de taak kreeg om het atletisch vermogen van spelers te verbeteren.