Update 17.06u – Foto’s/video – Zondagmiddag heeft de politie vier personen aangehouden nadat een achtervolging vanuit Venlo eindigde in Weert. Bij de aanhouding heeft de politie gebruik gemaakt van het vuurwapen en op de verdachten geschoten. Drie van de vier mannen raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De vierde verdachte is naar het politiebureau overgebracht.

Rond 13.00 uur wilde de politie in Venlo een auto controleren in verband met mogelijke verdovende middelen. Het stopteken werd genegeerd en vanuit de auto werd op de politie geschoten. Een achtervolging voerde vervolgens vanuit Venlo richting Weert en eindigde in Weert op de Ringbaan-Noord. Daar werd de auto van de verdachten klemgereden en konden de verdachten worden aangehouden. Bij de aanhouding werd door de politie gebruik gemaakt van het vuurwapen.

De identiteit van de verdachten is nog niet bekend. Ze zaten in een auto met een Belgisch kenteken. Op dit moment wordt technisch onderzoek verricht op de plaats van de aanhouding. Gedurende dit onderzoek blijft de rijweg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Het onderzoek wordt voortgezet.

Video via Youtube:
https://youtu.be/Ro-ssiNyOUc.

Video van opstijgende politie-helikopter:
https://youtu.be/DMUSGNBnwJI.

21 REACTIES

 1. Ja ja en dat allemaal in Weert. Zulke gebeurtenissen zullen we helaas steeds vaker mee gaan maken met soft (drugs) beleid hier in Nederland, met harde hand aanpakken dat spul en niet voor een paar maanden maar voor jaren de bak in.

 2. Je krijgt daar nooit een goede oplossing. Harder aanpakken is op zich zeker goed maar dat drijft de prijs op en een hogere prijs zorgt er weer voor dat er nog grotere risico’s worden genomen. Ik denk dat er maar 1 manier is om ze echt aan te pakken en dat is volledig kaalplukken. Niet allen de betrokkene, maar ook eventuele partners. Dat wil zeggen bankrekeningen en alle roerende en onroerende goederen. En als ze weer vrij komen ze droppen bij het Leger des Heils.

 3. hoe dom kun je zijn. Het is kermis in Weert. Het gehele politiekorps van van Limburg is gestationeerd in Weert dit weekend. I.p.v. naar Brabant te vluchten rijden die eikels rechtstreeks naar het hol van de leeuw !

 4. ja maar het is niet alleen de drugs die mensen in de greep heeft maar ook de alcohol alleen zijn er genoeg mensen die dat ontkennen

 5. niet alleen drugs is een overlast, ook ook drunks veroorzaken overlast, het ergste is nog dat ze zogenaamd zelf geweldig zijn……….. maar niets is meer waar. ook dat moeten ze harder aanpakken…..

 6. Als alcohol vandaag zou worden “uitgevonden”, dan kwam het met stip helemaal bovenaan de lijst van verboden middelen te staan. Maar dat is niet zo omdat het vanuit de middeleeuwen [misschien zelfs nog eerder] is ingeburgerd. In de middeleeuwen dronken zelfs de kinderen bier, want dat was gewoon schoner dan het vervuilde water.
  Hoeveel gevallen van huiselijk geweld kent men waarbij een ander middel dan alcohol de veroorzaker was? En dan heb je het alleen maar over huiselijk geweld…

 7. klopt, alcohol met mate onder volwassen mensen die er sociaal op kunnen functioneren veroorzaken geen geweld. gelukkig is het onder de jongeren verboden. er zijn veel soortenmiddelen die een mens beinvloeden. jammer genoeg hoor je het steeds vaker. ik vind wel dat daar best goed naar gekeken wordt, maar alcohol wordt nog vaak veel te laconiek over gedaan,vind het heel triest om te zien dat er mensen zijn die echter misbruik maken van alcohol, zo onder invloed zijn en overlast bezorgen. en niet een beetje. vroeger was niet bekend wat al die middelen met een mens deden. maar op vandaag weet men dat wel buiten de overlast doet het ook nog lichamelijk veel met een mens. ook in alcohol moesten ze echt vele malen strenger worden. het hoeft niet verboden te worden maar het kan wel aangepakt worden. mensen die liters alcohol in huis hebben staan en het nuttigen en overlast bezorgen, moeten ze veel strenger aan pakken, moeders die zwanger zijn en alcohol nuttigen beseffen ze wat het met een ongeboren kind doet? ik vind het goed dat jongeren drank en sigaretten en dergelijke onder de 18 niet meer verstrekt krijgen maar wat heeft het voor nut als ze na hun 18de kunnen doen en laten wat ze willen als ze het niet al eerder stiekem doen. gelukkig is drugs bv verboden en pakken ze dat aan in hoe verre dat het lukt, zo moeten ze het alcohol in overmaten ook aanpakken. in de middeleeuwen kon ik begrijpen dat dat schoner was dan drinkwater, de mensen werden ook niet zo oud als nu. nu is er dagelijks vers water wat door de kraan loopt en mensen worden ouder en er zijn genoeg studie s gedaan.

 8. dus als iemand een comment een +1 geeft en jij vindt dat niet ok, dan denk je dat je iemand dan maar met naam en toenaam en foto moet gaan publiceren? Terwijl jezelf lekker anoniem je verschuilt achter je toetsenbordje. Best wel zielig eigenlijk.
  Naar mijn weten heb ik nergens een opmerking geplaatst, mensen gekwetst of wat dan ook. Iemand anders plaatst een opmerking waarbij ik dit “waardeer” (is een groot woord) met een +1.
  Redactie, ik zou graag willen dat deze foto en naamsvermelding verwijderd worden, Het is in deze context totaal niet gepast.
  Aan de anonieme Ben Dover zou ik willen vragen om zich even kenbaar te maken, zodat ik hem een factuur kan sturen voor het onrechtmatig gebruik en plaatsen van mijn foto op basis van portretrecht en auteursrecht.

 9. juridisch vind ik het best een lastige portretrecht. vaak kost het mensen ook nog een hoop geld om een prosedure te starten om met een rechtelijke bevel te verwijderen. maar het kan wel. als de foto van jou is en jij hebt m gemaakt en men haalt t ergens vanaf zonder toestemming en publiceerd is het inderdaad auteursrecht volgens mij. maar ik denk dat veel mensen daar niet bewust van zijn en dat het niet met opzet gedaan wordt.

Comments are closed.