Schietpartij na achtervolging

Update 17.06u – Foto’s/video – Zondagmiddag heeft de politie vier personen aangehouden nadat een achtervolging vanuit Venlo eindigde in Weert. Bij de aanhouding heeft de politie gebruik gemaakt van het vuurwapen en op de verdachten geschoten. Drie van de vier mannen raakten gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De vierde verdachte is naar het politiebureau overgebracht.

Rond 13.00 uur wilde de politie in Venlo een auto controleren in verband met mogelijke verdovende middelen. Het stopteken werd genegeerd en vanuit de auto werd op de politie geschoten. Een achtervolging voerde vervolgens vanuit Venlo richting Weert en eindigde in Weert op de Ringbaan-Noord. Daar werd de auto van de verdachten klemgereden en konden de verdachten worden aangehouden. Bij de aanhouding werd door de politie gebruik gemaakt van het vuurwapen.

De identiteit van de verdachten is nog niet bekend. Ze zaten in een auto met een Belgisch kenteken. Op dit moment wordt technisch onderzoek verricht op de plaats van de aanhouding. Gedurende dit onderzoek blijft de rijweg afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. Het onderzoek wordt voortgezet.

Video via Youtube:
https://youtu.be/Ro-ssiNyOUc.

Video van opstijgende politie-helikopter:
https://youtu.be/DMUSGNBnwJI.