The Hillbilly Moonshiners organiseren bandavond in Weert

Foto door: Marcel Zuurmond

Op zaterdag 15 oktober organiseert de Weerter band The Hillbilly Moonshiners een bandavond in Café de Harmonie in Weert.

Bands uit de gemeentes Weert, Nederweert en Cranendonck kunnen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor een podiumplaats tijdens deze bandavond, en tevens meedingen naar een spot in de programmering tijdens het slotconcert van The Hillbilly Moonshiners op 3 december in Muziekcentrum De Bosuil.

‘Het is vaak moeilijk voor jonge bands om zelf optredens te organiseren’, stelt Sander Stijnen van The Hillbilly Moonshiners. ‘Toen ik vijftien jaar oud was, besteedde ik regelmatig hele avonden aan het bellen van podia en festivals om zo een optreden binnen te halen. Door dit initiatief te organiseren willen wij bands graag de helpende hand bieden.’

Bands kunnen zich vanaf aanstaande donderdag 22 september tot zaterdag 1 oktober voor de bandavond aanmelden via [email protected] Vervolgens zullen The Hillbilly Moonshiners drie acts selecteren die zichzelf op zaterdag 15 oktober gaan presenteren in Café de Harmonie. De act die deze avond het best in de smaak valt bij het aanwezige publiek mag op 3 december optreden tijdens The Hillbilly Moonshiners & Friends in Muziekcentrum De Bosuil in Weert.

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band
The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band is een hedendaagse band die moderne pophits vertaalt naar country en folk. De band was dit jaar al te zien op diverse grote festivals als Dauwpop en Bevrijdingsfestival Limburg, trad op naast acts als The Common Linnets, Kensington en de Pierce Brothers en had airplay op radio-omroepen 3FM, Veronica en QMusic. Eerder deze maand bracht de band zijn nieuwe single Can’t Feel My Face uit, waarvoor werd samengewerkt met de Amerikaanse producer Fred Kevorkian.

Meer informatie over de band is te vinden op www.thehillbillymoonshiners.com.