Update 12.30u – Momenteel rijden er geen treinen tussen Eindhoven en Weert.

De oorzaak is een aanrijding op het spoor bij het Brabantse Sterksel. De hulpdiensten waaronder een traumahelikopter zijn onderweg naar de plek waar de aanrijding heeft plaatsgevonden.

Volgens de NS gaat het om een aanrijding met een persoon. De NS gaat bussen inzetten om de gestrande reizigers te vervoeren. De verstoring is naar verwachting rond 13:00 uur verholpen.

Update 12.30 uur:
De beperkingen tussen Eindhoven en Weert als gevolg van een aanrijding met een persoon zijn voorbij.

20 REACTIES

 1. Als het om een ongeluk gaat: sterkte voor het slachtoffer.
  Als het om een zelfdoding gaat: ik hoop dat die persoon bereikt wat hij of zij wil bereiken.

 2. Is toch wel vaak te doen die “ongelukken met een persoon”.

  En nu zouden de bussen op het stationsplein wél goed moeten komen staan, want ik zie op Antjes cam (10 uur 30), dat ze voor het stationsgebouw nog bezig zijn met afbouwen van de kermis.

 3. Mocht het om een ongeluk gaan sterkte aan een ieder die met het slachtoffer te maken heeft.

  Maar als er sprake is van opzet dan, en het klinkt misschien voor velen onder u cru in de oren maar als het om een zelfdoding gaat zouden ze onderhand de nabestaanden eens op moeten laten draaien voor alle kosten, misschien wordt er dan eens naar een ander middel gegrepen dan het openbaar vervoer. Bedenk eens kijken hoeveel mensen hier weer de dupe van zijn zowel economisch als psychisch gezien het is gewoon weg triest wat een individu weer teweeg brengt.

 4. Ten eerste: dat meerdere mensen een half uur of compleet uur te laat zijn, is vervelend, maar niet meer dan dat, en sowieso nooit erger dan iets als een zelfdoding.
  Daarnaast: wat als de persoon die zelfdoding wilde plegen al jaren geen contact heeft met zijn familie [om elke rede dan ook]? Dat lijkt me ook een erg slecht plan. Krijg je als familielid opeens vanuit het niets een rekening gepresenteerd van iets waar je zelf helemaal niks aan kon doen.
  Wat betreft naar een ander middel grijpen dan openbaar vervoer, daar ben ik het volledig mee eens. Maar zelfdoding is bij [psychische] hulpverlening anno 2016 nog steeds een no-no. “Er is nog een kans!” “Dit pilletje maakt wél verschil”. Zelfs na 15 jaar behandeling en medicatie is dat het antwoord van de hulpverlening uit die hoek. En met hoeveel mensen uit je sociale kring, die dus niet betaald worden om je praat aan te horen, kan een persoon met suicidale gevoelens praten? Meestal zijn het er nul.
  Wat bespreekbaar maken qua zelfdodingen betreft, is er nog ontzettend veel winst te boeken. Als Bregje van 17 net gedumpt is door haar vriend en daarom zelfmoord wil gaan plegen dan grijp je in. Als iemand jarenlang chronisch depressief is en nagenoeg geen toekomstperspectief meer heeft, dan zou dat gerespecteerd mogen worden.

  Als ik het goed begrepen heb, is het tegenwoordig wel een stukje minder onmogelijk om vanuit psychiatrie een euthanasie traject in te zetten. Dus het begin is er.

  Als iemand dit leest die toevallig Bregje heet: dit ging niet over jou. 🙂

 5. Hoe diep een ‘mens’ kan zinken op de sociale ladder als het gaat om eigenbelang. De onderste sport op deze ladder is nog te hoog voor jou.
  De nabestaanden aansprakelijk stellen voor economische schade !
  Jij doet je naam alle eer aan, ‘nachtmerrie’.

 6. Na zo een groot persoonlijk drama waar familie’s en hulpverleners bij betrokken zijn,Is het natuurlijk uitermate belangrijk dat de bus direct de goede kant op kan rijden.

  Schaam je je niet!!!

 7. Ik vind dat dit, dan weer objectieve dan weer subjectieve betoog vol aannames op dit moment ongepast. Ik ben ook van mening dat jij er helemaal niets van begrijpt als jij hier op dit moment een discussie wilt opstarten.

 8. Schijnbaar heeft mijn reactie een berg verschoven en wordt er gepraat over dit probleem, en is mijn doel bereikt. Ik dank u allen.

 9. Geen enkele schaamte, gevoel voor respect en enige terughoudendheid dat is het probleem, jouw probleem. Het doel dat jij bereikt hebt is een buitengewoon hoog gehalte aan opgebouwde verafschuwing en verasocialisering. Als dat jouw trots maakt en daarvoor dankt ben je nog verder afgezakt dan jijzelf beseft.

 10. nightmare, kun je je ooit inleven in een ander? denk je dat de nabestaande dit enorm kwetsend vinden wat jij weer zegt? denk je nou echt dat iemand zich zelf zomaar aandoet met z n volle verstand? soms zien mensen geen andere uitweg. weet je wel hoe erg dat is? en wie weet wat daar de reden van is? je komt bij mij heel narcistische over. ik vind het echt geen leuke reacties….

 11. je kunt de nabestaanden niet aansprakelijk stellen, die mensen hebben het al zwaar genoeg nu, en ze hebben het ook heust niet aan zien komen. het kan trouwens ook een ongeluk zijn

 12. Ik weet heel heel goed waar ik het over heb dat kan ik je verzekeren en het is ook zeker voor de persoon in kwestie de moeilijkste beslissing van zijn leven en echt niet zoals zovelen altijd roepen de makkelijkste weg.
  Geloof mij dat ik dat ten zeerste besef, maar dat neemt niet weg dat vele mensen hier overlast van ondervinden en dat daar wat aan gedaan moet worden, denk eens aan die mensen van de NS de hulpverleners en de passagiers die met zoiets geconfronteerd worden. En reacties die confronterend zijn die doen pijn maar die breken wel een taboe open.

 13. Waarom reageert niemand op de onderstaande reactie van onze Ben Dover waarin in grootte lijnen hetzelfde wordt verkondigt?
  citaat:
  ls het om een ongeluk gaat: sterkte voor het slachtoffer.
  Als het om een zelfdoding gaat: ik hoop dat die persoon bereikt wat hij of zij wil bereiken.

 14. Schamen doe ik mij, anno 2016, al jaren niet meer.
  Net zoals de meeste mensen zich tegenwoordig, ten opzichten van vroeger, bijna nergens meer voor schamen.

  Uiteraard gaat mijn medeleven uit naar familie’s, hulpverleners én vooral naar de treinmachinist, die meestal vergeten wordt.

  Meer wil en heb ik U (na uw bovenstaand commentaar) niet melden.

 15. Ik wil geen discussie starten. Mijn “betoog” was dan ook geplaatst in de ijdele hoop dat Nightmare de zaken van een andere kant kan/gat bekijken. Ik geef toe dat ik er wat gemakkelijk over praat, maar dat komt omdat het onderwerp me heel erg bekend is.

 16. Zowel jij, nightmare en rooyer pierke zijn in deze geen haar beter, ga jullie diep schamen ipv wegkruipen achter allerlei uitvluchten.

Comments are closed.