Van 22 september tot en met 1 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Een speciale week om aandacht te vragen voor dit probleem, en dat is niet voor niets.

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam, onder wie ook veel ouderen. Daarom is Land van Horne voor de (woon)zorgcentra in Groenewoud, Hushoven, Keent, het centrum van Weert en Stramproy voortdurend op zoek naar mensen die een bezoekje willen brengen aan ouderen die het nodig hebben.

Ook als mensen in een zorgcentrum wonen waar veel bedrijvigheid is, zijn er toch ouderen die extra aandacht nodig hebben. Denk aan ouderen die geen kinderen hebben, of van wie de kinderen ver weg wonen, mensen die niet meer mobiel zijn, of niet meer goed nieuwe contacten durven aan te gaan, of van wie een partner of diverse familieleden er in een korte tijd niet meer zijn. Er zijn diverse redenen waardoor een isolement kan gaan ontstaan. Enkele van deze ouderen hebben grote behoefte aan een moment in de week waarop er uitgebreid echte aandacht voor hen is.

Een bezoekvrijwilliger kan een groot verschil maken. Iemand die een middag langs komt om bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken, over alledaagse dingen te praten, een wandeling te maken, de krant te lezen, een spel te doen of te helpen met het skypen met de familie in het buitenland. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Mensen die interesse hebben om een oudere te bezoeken, kunnen contact opnemen met John Seuren of Rinie Driessens, coördinatoren Vrijwilligerswerk. Zij zijn bereikbaar via T 0900 333 55 55 of via e-mail: [email protected] en [email protected] Meer informatie over de Week tegen de Eenzaamheid is te vinden op www.samentegeneenzaamheid.nl. Hier staan ook tips op hoe men eenzaamheid bij iemand in de eigen omgeving kan herkennen.