Weert herdenkt bevrijding

Foto: Mr. Cecil Deller, 91 jaar oud. Hij diende bij het 9de peloton, A compagnie van 1/Suffolk vanaf de landing op D-Day (Sword Beach) tot aan het einde van de oorlog en was een van de bevrijders van Weert.

Weert herdenkt donderdag 22 september a.s. het feit dat de stad 72 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

Bij die historische gebeurtenis wordt stilgestaan tijdens een plechtigheid bij het Suffolkmonument aan de Suffolkweg nabij de Stadsbrug in Weert. Dit jaar zal er ook een afvaardiging van het Suffolk regiment aanwezig zijn inclusief de inmiddels 91-jarige Cecil Deller, een van de laatst levende veteranen van het Suffolk regiment die de bevrijding van Weert heeft meegemaakt.

De herdenking wordt georganiseerd door de gemeente Weert en het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert. Je bent van harte uitgenodigd om deze herdenking bij te wonen.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.15 uur: Ontvangst gasten door het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert
10.30 uur: Ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Enkele (internationale) sprekers zijn voor de 72e Bevrijdingsdag uitgenodigd. Het Seniorenorkest van het RICK verzorgt de muzikale omlijsting.
10.45 uur: Einde

Indien je een krans of bloemen bij een monument wilt leggen kun je deze, voorzien van naam (van uw organisatie), zelf op donderdag 22 september meebrengen of bij het Suffolk Monument (stadbrug) vanaf 09.00 uur die dag laten bezorgen (doorsnede krans max 80 cm).