Weert in reisprogramma RTL 4

In een land als Nederland, waar genoeg keuze aan unieke steden en dorpen is, is het lastig kiezen voor de perfecte ‘getaway’. In het derde seizoen van RTL Mijn Stad dompelt Jeroen Klinkers zich iedere aflevering onder in een andere Nederlandse stad en voelt zich voor een paar dagen inwoner. Zondag 18 september rond 17.30 wordt ‘Mijn Stad Weert’ uitgezonden bij RTL 4. De herhaling is op zaterdagochtend 24 september rond 09.30u.

In deze aflevering laat Jeroen zich rondleiden door de twee enthousiaste inwoners Lennart Stultiens en Brigitte van Eck. Hij gaat op ontdekkingsreis door de stad en laat zien wat er te doen en te beleven is. Ook wil hij ontdekken en weten wat het typische karakter van de stad is. Een karakter en mentaliteit die soms voortkomt uit honderden jaren geschiedenis. Hij gaat niet naar huis voordat hij de stad gezien en geproefd heeft.

Aan bod komen o.a. culturele hoogtepunten zoals de Lichtenberg, St. Martinuskerk en het museum. Men genoot van culinaire hotspots waarbij de Weerter vlaai uiteraard niet ontbrak. Ze bezochten diverse evenementen zoals de Braderie, een concert in de Bosuil en paardenconcours CIAT. Ook was er ruimte voor de groene parels van de IJzeren man en natuurlijk de binnenstad.
Ik heb de proef aflevering al gezien en het resultaat mag er zijn. We kunnen trots zijn op Weert!

Meer info: http://www.mijnstad.tv – Facebook: https://www.facebook.com/rtlmijnstad/.

Promo via Youtube:
https://youtu.be/VEOHohyRRpc