Hunsel – De hulpdiensten van Leudal en Weert zijn woensdag omstreeks 19.15 uur gealarmeerd voor een ongeval in Hunsel.

Op de splitsing Varenstraat / Scheidingsweg had een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een wielrenster was door onbekende oorzaak onderuit gegaan. Voorbijgangers boden direct eerste hulp en waarschuwde de hulpdiensten. De situatie leek in eerste instantie vrij ernstig en dus werd er een traumahelikopter gealarmeerd. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat de inzet van de traumahelikopter niet meer nodig was en ging retour.

De vrouw is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

[nggallery id=’4262’]

12 REACTIES

 1. Eerst kijken dan bellen, zouden ze die sport niet kunnen verbieden die kost zo stilaan klauwen vol geld met al die ongelukjes.

 2. De kosten van de heli, en zo als laatst op de geuzendijk de ambulance voor een paar schaafwondjes, daarom zeg ik eerst kijken in dit geval had de ambulanceploeg eerst ter plekke moeten gaan alvorens de heli de lucht in te jagen en halverwege weer terug te sturen. Dat zijn kosten die we met z’n alle moeten dragen en verbieden het gedrag van vele mountainbikers en groepen wielrenners is dusdanig dat zij blijkbaar menen dat regels voor hun niet gelden.

 3. Dus je comment houdt alleen stand als je er andere, niet relevante zaken bij gaat halen en groepen over 1 kam gaat scheren? Nee ok, duidelijk.

 4. Nee dat lees je toch verkeerd, de gealarmeerde trauma heli is in deze de issue en als je het ander incident erbij haalt, een ambulance oproepen voor een paar schaafwondjes. Maar wel klaagt iedereen over de eigen bijdrage enzv. enzv. snap je nu mijn punt van eerst kijken en dan pas bellen (groot alarm slaan)

  Als laatste nog de relevantie, het gaat hier toch om mensen die een gevaarlijke sport beoefenen op een fiets.

 5. Ik haal er het andere incident niet bij want dat is in deze irrelevant. Ook gaat het hier, in dit geval [wat dus wel relevant is] over 1 enkele wielrenster. Dus niet de “vele mountainbikers en groepen wielrenners” waar jij het over had.

 6. Ikkezelf heeft overal verstand van.
  Ikkezelf kan als een volleerd trauma arts de ernst van ( interne) verwondingen beoordelen.
  Ik niet.
  Dus na een goeie smakkerd graag een trauma helicopter bij twijfel

 7. Jij zegt het zelf bij twijfel en daar is ook niets mis mee maar een heli op pad sturen nog voor de het ambulance personeel of arts die de situatie kan beoordelen aanwezig is, das toch voorbarig?
  Maar goed jij rijdt met je autootje rond ziet een fietser vallen belt 112 en vraagt dan ook meteen om een heli omdat die fietser toevallig wat bloedt aan zijn hoofd. (blijkt het later maar om een schaafwondje te gaan)

Comments are closed.