De Broedplaats DUS Weert organiseert op 13 oktober a.s. een dialoogavond in Theater de Huiskamer. Het thema is: is Weert 50+ proof?

In Weert wonen ongeveer 26.000 mensen die ouder zijn dan 50 jaar. De categorie tussen de 44 en 50 jaar is ook behoorlijk groot. Hoe moet je hierop anticiperen? DUS Weert praat er graag over met jou. De inleiders zijn Peter Ramaekers en Huub van den Brand. Zij geven een korte toelichting op het voeren van de dialoog en op het thema.

De groepen bestaan uit maximaal 8 personen. Er is een korte evaluatie. Einde van de avond 22.30 uur. De locatie is Theatercafe de Huiskamer aan het St. Raphaelpad in Weert. Aanvang 20.30 uur

Je bent van harte welkom. Aanmelden kan via: [email protected]

8 REACTIES

 1. Als informatieverstrekking vanuit de gemeente en dingen als politieke artikelen van bepaalde partijen alleen maar online te bereiken zijn, dan absoluut nee.

  De globale digitalisering is 20 jaar te vroeg.

 2. Helemaal mee eens. De goede aanpak zou zijn het digitale en het niet digitale systeem naast elkaar laten lopen tot de groep die niet in de digitale wereld is opgegroeid er niet meer is. Maar dat zou betekenen nog zo’n 30 jaar met een dubbel systeem doorgaan.

 3. Yep. En het digitale deel blijven vergroten terwijl het fysieke deel krimpt, maar er dus wel blijft.

  Ik kwam laatst met een vrij vage vraag terecht op het politiebureau. Die konden er [terecht] niks mee en stuurde me door naar het gemeentehuis. Vragenwijzer, heet dat zo? Nog geen minuut hoeven wachten, en ik kon mijn vraag neerleggen bij de “meneer van de gemeente” [geen idee wat precies zijn functieomschrijving is]. Die heeft me prima geholpen met mijn vraag. Ik had antwoord.
  Hij heeft daar wel zijn pc voor gebruikt. Met die pc kan hij ook oma helpen met haar digitale belastingaangifte.
  Daar blijft het helaas niet bij, want oma moet dat loket fysiek kunnen bereiken.

 4. Als je nu eens geen ‘vrij vage vragen’ stelt maar een duidelijke vraag hoef je hoogstwaarschijnlijk niet van de ene naar de andere instanie.
  Maar bij de gemeente heb je dan ook ‘een vrij vaag’antwoord gekregen, toch!?

Comments are closed.