Joost Snijders wint vlaaikeuring

Foto via: NBOV

Joost Snijders de Echte Bakker uit Stramproy is dit jaar de winnaar geworden van de 30ste editie van de prestigieuze Limburgse vlaaikeuring 2016.

Ambachtelijke bakkers uit Limburg en Zuid-Oost Brabant streden mee om de felbegeerde titel Lekkerste ambachtelijke vlaai, dit jaar met de Kersen- en de Rijstevlaai. De ingezonden vlaaien werden beoordeeld worden door een geselecteerde professionele jury. In totaal zijn er ruim 300 vlaaien gekeurd ingezonden door 60 bakkers en ruim 130 leerling bakkers. Eén bakker mag zich een jaar lang ‘lekkerste vlaaibakker van 2016’ noemen. Dit jaar is de grote winnaar Joost Snijders.

De jury was unaniem enthousiast over de vlaaien van Snijders. ‘Zowel de Kersen als ook de Rijstevlaai zijn uitstekend van kwaliteit. Een lust voor het oog voor de smaakzintuigen. Zeer de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze bakker’. Aldus Jury voorzitter Harry Honings.

Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker
De vlaaikeuring is onderdeel van de jaarlijks terugkerende ‘Week van de Limburgse Ambachtelijke Bakker’. Een week lang staat de ambachtelijke bakker centraal. Neem ook eens een kijkje op www.facebook.com/vlaaikeuring en blijf om de hoogste van de laatste ontwikkelingen.