Fototentoonstelling Altweert

Foto’s – Vanaf heden middag is de fototentoonstelling Altweert te bezichtigen in de Keenter kerk aan het St. Jozefskerkplein.

Op dit ogenblik wordt de laatste hand gelegd aan de opmaak van het boek over Altweert (Keent deel 2). Tegenwoordig vinden we de naam Altweert wel terug, maar het gebied Altweert van nu is aanmerkelijk kleiner dan in de vijftiger jaren.

Uitgangspunt voor de opzet van dit boek zijn de huisadressen uit 1949/1950. In die periode werden alle huizen voorzien van een echte straatnaam in plaats van een enkel huisnummer en de wijknaam. Omdat het gebied vroeger zoveel gezinnen kende, werden de Kerkstraat en de Kruisstraat ingedeeld bij boek Keent deel 1, dat dit voorjaar verscheen.

Ongetwijfeld kent u ook een groot deel van de huizen en personen die afgebeeld zijn in het nieuwe boek, dat medio 2017 verschijnt. De werkgroep (stichting Namen en Bijnamen en stichting De Aldenborgh) richt, net zoals vorig jaar, daarom een grote tentoonstelling in. Zo kan iedereen nog eens de foto’s en gegevens beoordelen en aanvullen.

De fototentoonstelling zal het gebied Altweert behandelen (van Oudenakkerstraat tot kanaal, van IJzeren Man tot spoor). Zo komen dus de Keulerstraat, Het Dal, Victor de Stuersstraat, Louis Regoutstraat met de Tricetage, Kazernelaan, Julianastraat, Houtelingsweg, Diesterbaan aan bod.

Hools-Duuër, Stroe-j-Doeërus, Fried van Toeta-Lins, Pél –Wiel, Frits van d’n Ingel, Betje van Houtelings-Pier, Tinus van Sille-Wullem, café Dennenoord, To vanne Oliekoek, Miet van Klokke-Theike, Jac van Potters-Tinus, Jan vanne Cênt, Thoeëm, Pierre vanne Smoûs, Germaine van Bêlse-Nel, Pierke van Koole-Lei, Stien van Seelieje-Pierke, Brum Pier en Marie van Zoum-Bert, Piet de Kantonneer, Pikkels-Pierke, Toeëntje vanne Berlijn, Lamers-Bert en Lînse-Fried ontbreken zeker niet op deze tentoonstelling.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk. Je kan dan ook intekenen op het nieuwe boek.

Activiteit: Fototentoonstelling Altweert (Keent deel II)

Wanneer:
Zaterdag 29 oktober 2016 tussen 13.30-18.00 uur,
Zondag 30 oktober 2016 tussen 10.00-14.30 uur en van 16.00-18.00 uur.

Locatie:
St. Josephkerk Keent-Weert, Sint Jozefsplein 1, 6006 ZH Weert