Foto’s – Vanochtend is begonnen met het onderzoek naar de ondergrondse gangen in de Weerter binnenstad. Veel Weertenaren zijn er zeker van, die gangen zijn er.

Toch bestaat nog veel onduidelijkheid over het gangenstelsel onder de Markt. Op initiatief – en op rekening – van Stichting De Aldenborgh is er een gespecialiseerd bedrijf bezig met het in kaart brengen van de grond van de Markt. Dit gebeurt door middel van een grondradar. De grondradar werkt op een frequentie van 500MHz. Dit maakt het systeem geschikt voor het opsporen van archeologische resten.

Deze ochtend is de radardata verzameld. Deze data zal door een computer verwerkt moeten worden in combinatie met andere data over kabels en leidingen. Vervolgens kan er een 3D-model worden gemaakt van de grond onder de Markt en krijgt men meer informatie over de aanwezigheid van tunnels. De data moet dus nog verwerkt worden en dus blijft het nog even spannend.
[nggallery id=’4329’]

3 REACTIES

  1. Uit een vorig artikel begreep ik dat men [Stichting De Aldenborgh] dit moment heeft uitgekozen omdat de toplaag eraf moet vanwege redenen beschreven in het vorige artikel. Maar de man op de foto is gewoon boven op de toplaag bezig…

  2. nee, nee die man gebruikt een lichtzuiger.
    Hiermee zoekt hij het licht aan het einde van de tunnel,dat bespaart nl een hoop tijd.

Comments are closed.