Jong waterschap zoekt jongere

De Limburgse waterschappen zijn voor het nieuwe Waterschap Limburg op zoek naar een nieuwe, enthousiaste jeugdbestuurder met lef. Hij of zij is ambassadeur en denkt mee over het bereiken en betrekken van jongeren bij het werk van het waterschap. Per 1 januari 2017 fuseren Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas en gaan ze verder als Waterschap Limburg. De nieuwe jeugdbestuurder volgt Tijn Derks en Jonathan Felix op.

Wervingscampagne op social media
De wervingscampagne vindt ook plaats via de social media kanalen waar jongeren bij uitstek te vinden zijn: Instagram, Snapchat, Facebook en Twitter. Kandidaten, jongens én meisjes, tussen 14 en 17 jaar, kunnen tot 16 oktober reageren via [email protected] of [email protected]

Jeugdwaterschapsbestuur
De Nederlandse waterschappen hebben een landelijk jeugdwaterschapsbestuur dat meedenkt over water, waterbeheer en waterschappen. Het jeugdwaterschap is een groep jongeren tussen de 14 en 17 jaar die de verschillende waterschappen vertegenwoordigt. De jeugdbestuurder is de jongerenambassadeur van Waterschap Limburg. Hij of zij wordt betrokken bij de activiteiten die het waterschap organiseert voor jongeren en geeft het waterschap advies over het bereiken en betrekken van jongeren bij de werkzaamheden van het waterschap.

Voor wat hoort wat
De jeugdbestuurder doet waardevolle leer- en bestuurservaring op, breidt zijn sociale vaardigheden uit en krijgt een uitgebreid netwerk door het hele land. Ongeveer acht keer per jaar heeft hij een bijeenkomst met het landelijk jeugdbestuur. Er staat een onkostenvergoeding tegenover.

https://www.facebook.com/peelenmaasvallei/