Jubileumconcert Clarinet Choir

Clarinet Choir Weert (CCW) bestaat dit jaar 30 jaar en viert dat groots met een jubileumconcert onder leiding van componist en dirigent Peter Kleine Schaars op zaterdag 8 oktober 2016.

Leden en oud-leden van het CCW volgen die dag een Masterclass van Peter Kleine Schaars, momenteel chefdirigent van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waarna om 16.30 uur het afsluitende jubileumconcert plaats vindt in de concertzaal van Rick, Beekstraat 27, Weert. Dit is een unieke kans om de bijzondere werken van Peter Kleine Schaars onder leiding van de componist uitgevoerd te zien en te horen! De entree is gratis en het concert is voor alle geïnteresseerden toegankelijk.

Het Clarinet Choir Weert staat al sinds de oprichting in 1986 onder leiding van klarinet- en saxofoondocent John van Peij. Dit klarinetensemble van Rick Weert bestaat uit zo’n 20 klarinettisten en 2 slagwerkers; de leden komen zowel uit Limburg als Noord-Brabant. Het CCW treedt meerdere keren per jaar op in binnen- en buitenland en speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen, die specifiek voor klarinet geschreven zijn.

Peter Kleine Schaars is een Nederlands componist, arrangeur, dirigent, trombonist en muziekpedagoog. Hij studeerde trombone (klassiek en jazz) aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle, waar hij sinds 2007 zelf gastdocent is. Verder studeerde hij compositie en arrangeren aan het Rotterdams Conservatorium en HaFa-directie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en het Conservatorium Maastricht. Na een aantal jaar als trombonist, arrangeur en assistent-dirigent lid te zijn geweest van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, is Peter Kleine Schaars sinds 2013 chefdirigent van dit prestigieuze orkest. Clarinet Choir Weert heeft diverse werken van deze meermaals met prijzen bekroonde componist in zijn repertoire, waaronder het speciaal voor dirigent John van Peij gecomponeerde “Blues for John”, ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum in 2006.

Verdere informatie: www.clarinetchoirweert.nl