Land van Horne MTB Toertocht

Op zondag 13 november organiseert Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) na het enorme succes van de twee voorgaande edities wederom de Land van Horne MTB Toertocht.

Deze tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers op een ATB- of MTB-fiets voor zowel mannen, vrouwen en kinderen. De route verloopt door de mooie natuur die, de groenste regio van de Wereld rijk is en heeft als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beklimming van de oude vuilstort Delbroek in Altweerterheide.

Deelnemers kunnen zich inschrijven vanaf 8.30 uur tot 10.30 uur bij Partycentrum De Sluis Industriekade 58 Weert. Inschrijfgeld: € 5,00 en voor NTFU leden € 4,00 (Scan to go aanwezig). Jongeren tot 16 jaar kunnen gratis deelnemen. Op de inschrijfplaats zijn voldoende parkeerplaatsen en een fietsenstalling met toezicht aanwezig.

De route
De route voert ons door het uitgebreide natuurgebied Kempen-broek met andere de schitterende gebieden zoals de, Kruispeel, Wijffelterbroek, Laurabossen, Tungelerwallen en de Tungelroysebeek en is volledig voorzien van routepijlen.

Deze route rond Weert is afwisselend en uitdagend mede door de beklimming van de voormalige vuilstort Delbroek in Altweerterheide. Ze voert over zandwegen, singletracks, en af en toe een stukje asfalt. Een route die zeer uitdagend is voor ervaren mountainbikers. Op de zware delen van de route is een alternatieve lichtere route uitgezet. Hierdoor is de Land van Horne MTB toertocht ook geschikt voor startende of minder ervaren mountainbikers.

Afstanden
De deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden van 30, 40 en de uitdagendee 60 km. Daarnaast kan iedereen zelf kiezen of ze de oude stortplaats Delbroek wil beklimmen.

Rustplaats
Op de rustplaats wordt gratis soep, diverse soorten koeken, bananen, energiedrank en thee aangeboden. Er is dit jaar zeer ruim ingeslagen zodanig dat ook bij een groot aantal deelnemers voor de late starters er nog steeds voldoende beschikbaar is. Het Red Bull team is ook weer aanwezig.

Technische en Medische ondersteuning
Op de route is technische ondersteuning door de specialisten van Fietsspecialist Hans Struijk aanwezig en kunnen kleine reparaties uitgevoerd worden. Op de rustplaats is een EHBO koffer aanwezig.

Kwaliteit en Veiligheid
Jaarlijks beoordeeld de Nederlandse Toer en Fiets Unie (NTFU) de Land van Horne MTB Toertocht op kwaliteit en veiligheid. In 2015 heeft de Land van Horne MTB Toertocht de hoogste ranking van drie sterren mogen ontvangen. Quote NTFU over een drie sterren toertocht: Deze evenementen kunnen beschouwd worden als topevenementen binnen de NTFU”

Voor meer informatie www.twcweert.nl

Sponsoren Land van Horne MTB Toertocht
Rabobank Weerterland en Cranendonck, Jumbo Heerschap, Fietsspecialist Hans Struijk, Partycentrum de Sluis, Straalbedrijf Cuijpers, Kuypers Kessel, Autoschade service Ton Tindemans, Profile Tyrecenter Peter Stultiëns, Maarse Hoveniers, HetEnergieBureau, Herman Litjens Vormgeving en Red Bull.