Lijnbus botst met fietser

Foto’s/video – De hulpdiensten zijn maandagochtend omstreeks 7.00 uur gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de Graafschap Hornelaan.

Ter hoogte van de Overweertstraat was een lijnbus in botsing gekomen met een fietser. De situatie leek zo ernstig dat ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Maar de traumaheli hoefde uiteindelijk niet te komen.

De fietser is met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur en inzittenden zijn opgevangen door de politie. De passagiers zijn nadien overgestapt op een andere bus.

Een team van de Verkeers Ongevallen Analyse doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Graafschap Hornelaan is in de richting het winkelcentrum naar het industrieterrein / Biest afgesloten. Het verkeer vanuit de Biest mag wel over de Graafschap Hornelaan rijden.

Video via Youtube:
https://youtu.be/-pqAtmvlYIY

[nggallery id=’4352’]