NS plaatst pop-up busstation

Foto’s – De Nederlandse Spoorwegen (NS) gaat steeds een stapje verder met hun dienstverlening in Weert.

Als er werkzaamheden plaatsvinden aan het spoor dan worden er bussen ingezet om de reizigers te vervoeren. In 2014 werden de reizigers, net als Justin Bieber fans, via bouwhekken naar de gewenste locatie gedirigeerd. Dat liep destijds nog uit de hand waarbij de politie in actie moest komen (zie: http://iwdg.nl/2dprEo1).

Eerder dit jaar bleek al dat de dienstverlening was veranderd. Zo werd er een grote schuiltent en een opblaasbare ‘relaxhoek’ (https://www.instagram.com/p/BJnckhLj5Em/), en mobiele toiletten geplaatst op de parkeerplaats. Vandaag blijkt dat men nog een stapje verder gaat. Voor het eerst is in opdracht van de NS een heus pop-up busstation aangelegd op de Q-Park parkeerplaats aan de Parallelweg. De twee bushaltes met halteborden zijn voorzien van een platform. Dat is voor een verlaagde instap.

Komend weekend vinden er werkzaamheden plaats op het traject Weert – Eindhoven. Er worden stop- en snelbussen ingezet om de reizigers te vervoeren. Reizigers dienen rekening te houden met een extra reistijd van een half uur.

Plan je reis via www.ns.nl of 9292.nl.