De Noaber geopend in Stramproy

Op woensdag 28 september werd officieel het startsein gegeven voor de nieuwe ontmoetingsruimte voor ouderen in Stramproy: Gasterie De Noaber. Deze ruimte is een samenwerking van ouderenvereniging St. Willibrordus, Punt Welzijn en Stichting Land van Horne en bevindt zich in zorgcentrum Rust in Roy. Dagelijks zijn er interessante activiteiten waarbij iedereen welkom is. Ook een potje biljart of een kopje koffie met vlaai is mogelijk in deze ongedwongen ontmoetingsplek.

Voorheen waren er drie aparte ruimten in Rust in Roy waar de partijen hun activiteiten organiseerden. Zij bundelden de krachten en hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt om er één centrale ontmoetingsruimte van te maken. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten, deelnemen aan een divers palet aan activiteiten en gebruik maken van een kopje koffie, maaltijd of kleine kaart.

Ondertekening en onthulling nieuwe naam
“Om 14.30 uur begonnen we met het officiële gedeelte, waar cliënten van het zorgcentrum, bewoners uit de directe omgeving en vele vrijwilligers bij aanwezig waren”, vertelt Marieke Eijsvogel, medewerker welzijn van Rust in Roy. “Theo van Ekerschot, manager van Punt Welzijn, Jac Ramaekers, voorzitter van St. Willibrordus en Léon Wijers, directeur Zorg van Land van Horne tekenden een intentieverklaring die de positieve samenwerking symboliseert.” Vervolgens werd de nieuwe naam voor de centrale plek onthuld: ‘Gasterie De Noaber’. Alle aanwezigen werden daarna getrakteerd op koffie en vlaai en muziek van de Blue Comments.

Yoga, creatieve activiteiten, kaarten, muziek en optredens
Vanaf maandag 3 oktober zijn de deuren van De Noaber geopend, van 9 tot 17 uur. Er zijn activiteiten als yoga, kaarten, creatieve activiteiten, biljarten, een muziekavond, diverse optredens, bridgen, een (mis)viering en dagelijks wordt er tussen de middag een maaltijd geserveerd. “Ook zijn mensen hier altijd welkom om samen met familie, buurtgenoten of vrienden af te spreken. Onder ons motto ‘gastvrij genieten’ hopen we dat iedereen zich hier welkom voelt”, aldus Marieke. Rust in Roy ligt aan de Frans Strouxstraat 55 in Stramproy.

Vrijwilligers belangrijk
In de ontmoetingsruimte zijn veel vrijwilligers actief. “Mensen die interesse hebben om als gastvrouw of -heer te komen helpen, zijn ppl van harte welkom. Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen met Rinie Driessens, coördinator Vrijwilligerswerk Land van Horne via: T 0900 333 55 55 en [email protected]