Stramproy loopt uit voor buitenbios

Foto’s – Zaterdag werd in Stramproy een buitenbioscoop georganiseerd. Het werd een groots festijn waar bijna heel het dorp voor uitliep.

De mensen kwamen massaal naar het kerkplein om de Minions en Ummele Mieke op groot scherm te bewonderen. Op de komische animatiefilm van The Minions kwamen circa 250 bezoekers af. Na deze film kwam het tijdsportret van een lokale kluizenaar “Ummele Mieke” op het scherm. Het was overduidelijk dat de Stramproyenaren in grote getale geïnteresseerd waren in de documentaire die Jaak Rietjens had gemaakt. De dorpsraad raakte de tel kwijt zo druk was het.

Mede door Mijn Straat Jouw Straat van de gemeente Weert, kon deze vertoning gratis worden aangeboden. De organisatie was in handen van de Dorpsraad Stramproy.

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’4346’]