Sluisdeur zorgt voor uitdaging

Foto’s – Zaterdag is in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met het grootschalige onderhoud aan Sluis 16. Echter verliepen de werkzaamheden niet zoals gepland.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit betonreparaties in de sluishoofden en sluiskolk, conserveren van stalen onderdelen, vervangen geleidewielen van de hefdeur en het uitnemen van de sluisdeur. Het uitnemen van de sluisdeur bleek een grote uitdaging te zijn dan verwacht. De 80 jaar oude sluisdeur stelde de werknemers op de proef. De constructie zorgde voor onvoorziene werkzaamheden waardoor de werknemers uren extra moesten werken.

Sluis 16 is medio 1931 gebouwd en doet tot op heden nog uitstekend haar werk. Echter is onderhoud noodzakelijk zodat de sluis ook de komende jaren onverhinderd haar werk kan doen. Echter bracht de oude constructie wat ‘verrassingen’ naar boven. Volgens planning moest het uitnemen van de sluisdeur rond 18.30 zijn afgerond. Dat werd echter bijna middernacht. De wegafsluiting kon dus niet worden opgeheven waardoor het verkeer hinder opliep. Ook de chauffeurs van buslijn 173 (Weert-Eindhoven) moesten onverwacht omrijden.

De medewerkers hadden er zelf ook de pest in. De nodige scheldkanonnades en frustraties bleven dan ook niet uit. Uiteindelijk heeft men na een goede maaltijd bij de naastgelegen horecagelegenheid ‘De Sluis’ het werk weer met goede moed hervat.

[nggallery id=’4325’]