Internationaal Whatsappnetwerk

Regio – Foto’s – Vijf gemeenten gaan met elkaar samenwerken op het gebied van buurtpreventie. Het unieke van deze samenwerking is dat het grensoverschrijdend is.

Het zijn de gemeenten Cranendonck, Weert en de Belgische gemeenten Bocholt, Hamont-Achel en Kinrooi die de buurtpreventie Whatsapp-groepen met elkaar koppelen. Criminaliteit kent geen grenzen en door samen een groot netwerk op te zetten maak je het web waarin de ‘prooi’ gevangen moet worden groter.

Als er in Nederland een crimineel richting België vlucht, of andersom kan er nu sneller geschakeld worden door extra ogen en oren in te zetten. Daardoor wordt de kans dat een crimineel gezien wordt een stuk groter.

Er is een groep opgericht waarin alle coördinatoren van de Whatsappgroepen uit België en Nederland samen zijn gevoegd. Vanuit die groep worden de berichten gedeeld en kunnen ze snel verder worden verspreid.

Woensdag werd de samenwerking officieel beklonken in het stadhuis van Cranendonck in Budel. Aldaar kwamen de burgemeesters, coördinatoren en de politie bij elkaar samen om de samenwerking in gang te zetten.