In de periode 2011 – 2015 zijn in Nederland 26 duizend woningen ontstaan door transformatie van bestaande gebouwen, zoals kantoren, fabriekspanden of winkels. Ook in Weert werden transformaties uitgevoerd.

Weert is koploper in Midden Limburg wat betreft het transformeren van bestaande gebouwen. Meestal staan de gebouwen leeg, zoals bijvoorbeeld het voormalige kantoor van Wonen Limburg aan de Parallelweg in Weert. In de periode van 2013 t/m 2015 werden in Weert bijna 300 verblijfsobjecten gerealiseerd door middel van transformaties. Dat is meer dan 14 procent van alle woningen die bij de woningvoorraad kwamen.

In Weert was 14,53% van de nieuwe woningvoorraad verkregen door transformatie. In Cranendonck lag dat percentage op 12,82%. In beide gevallen is dat hoger dan het landelijk gemiddelde van 10%.

Er staan nog meer transformaties in het verschiet. Zo wordt op de Biest een commercieel pand omgebouwd. En ook in de binnenstad worden binnenkort leegstaande gebouwen getransformeerd naar woningen. Op de planning staan o.a. de voormalige poolhal op de hoek van de Stationsstraat / Smeetspassage en het voormalige kantoor van Punt Welzijn in de Maasstraat.

4 REACTIES

 1. Nou, als ze door willen gaan transformeren zijn er meer als voldoende ruimtes beschikbaar en zal Weert voorlopig wel koploper blijven en dat is een slecht voorteken.

 2. Weertenaren…. zijn niet dom !!!!

  Probeer ze dan ook niet, om ze onzin in de schoenen te schuiven !!!
  Transformeren van gebouwen…. is ….. dezelfde machtswellust van vroeger, verplaatst naar het heden….

  Het heeft geen woonbestemming…. Het geeft geen bedrijfsbestemming…. Het heeft geen verkeersbestemming….

  Stop met leuteren……
  Wat is goed voor de toekomst. En leg dat uit!
  Verschuilen achter regeltjes…… doet Rutte wel.

Comments are closed.