Omgezaagde bomen op de Markt

Het was woensdag even schrikken voor de Weertenaren die over de Markt liepen. De drie karakteristieke bomen waren omgezaagd. Maar de omgezaagde bomen moesten wijken voor iets beters.

Het plein wordt momenteel onderhanden genomen. Naast de herbestrating wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat aanpassingen door te voeren die een gunstig effect op de binnenstad moeten hebben. “Geine paniek”, reageerde raadslid Joey Engelen al eerder vanavond. Er komen drie nieuwe bomen terug die betere groeimogelijkheden hebben en waarbij de bladeren langer aan bomen blijven hangen. De bomen die zijn omgezaagd waren niet meer gezond en hadden een korte bladperiode, zo lichtte het raadslid toe.

Naast het planten van de nieuwe bomen zal het terras van de SooS worden uitgebreid. De betonnen bankjes die voor de SooS stonden worden verplaatst zodat er een groter terras geplaatst kan worden. In de zomer van 2017 kunnen dus nog meer mensen op het plein vertoeven.

Andere aanpassingen
Naast de herinrichting van de Markt worden er op verschillende locaties in de binnenstad bloembakken geplaatst. Eerder dit jaar werd het Sint Raphaelpad al voorzien van fruitbomen, klimrozen, vlinderstruiken en een insectenhotel. Ook op de Nieuwe Markt werden de boomroosters verwijderd. In plaats daarvan werden vaste, bloeiende planten aangebracht. AL met al moet de binnenstad weer meer gaan bloeien.