Het was woensdag even schrikken voor de Weertenaren die over de Markt liepen. De drie karakteristieke bomen waren omgezaagd. Maar de omgezaagde bomen moesten wijken voor iets beters.

Het plein wordt momenteel onderhanden genomen. Naast de herbestrating wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat aanpassingen door te voeren die een gunstig effect op de binnenstad moeten hebben. “Geine paniek”, reageerde raadslid Joey Engelen al eerder vanavond. Er komen drie nieuwe bomen terug die betere groeimogelijkheden hebben en waarbij de bladeren langer aan bomen blijven hangen. De bomen die zijn omgezaagd waren niet meer gezond en hadden een korte bladperiode, zo lichtte het raadslid toe.

Naast het planten van de nieuwe bomen zal het terras van de SooS worden uitgebreid. De betonnen bankjes die voor de SooS stonden worden verplaatst zodat er een groter terras geplaatst kan worden. In de zomer van 2017 kunnen dus nog meer mensen op het plein vertoeven.

Andere aanpassingen
Naast de herinrichting van de Markt worden er op verschillende locaties in de binnenstad bloembakken geplaatst. Eerder dit jaar werd het Sint Raphaelpad al voorzien van fruitbomen, klimrozen, vlinderstruiken en een insectenhotel. Ook op de Nieuwe Markt werden de boomroosters verwijderd. In plaats daarvan werden vaste, bloeiende planten aangebracht. AL met al moet de binnenstad weer meer gaan bloeien.

5 REACTIES

 1. Bomen in de stad hebben het altijd moeilijk. Met bestrating over hun voeten wordt de natuurlijke kringloop van blad dat er vanaf valt en er in het voorjaar weer aangroeit verstoord. Ook het constant rijden over hun wortels zoals dat in de stad met bestrating erboven altijd gebeurd is niet goed. De drie bomen die op de markt stonden waren een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Geen voedsel, geen water, geen lucht, aangedrukt wortels en geen ruimte voor groei. Dat moet beter!

 2. Sorry maar je antwoordt gaat helemaal nergens over.

  Als ik jouw redenering zou volgen zouden alle bomen binnen de bebouwde kom die langs een weg staan gekapt moeten worden. Het grote probleem is het onderhoud. Afgelopen week was er nog een goed voorbeeld: https://www.weertdegekste.nl/2016/10/afgevallen-tak-doorboort-autoruit-limburglaan-fotos/

  Zijn die bomen ziek of slecht? Absoluut niet maar

  A) Het onderhoud en de controles schieten te kort.
  B) De gemeente luistert niet naar de burgers die iets melden.

 3. Als zo’n boom op iemands knar of auto valt wordt er ook gemauwd waarom hadden ze die niet verwijdert. Er wordt aangegeven dat deze bomen niet gezond meer waren en nu wordt er weer gemauwd waarom ze weg moesten.

 4. Niks bijzonders, dat er om goede redenen af en toe bomen worden gekapt of gekortwiekt. Snoeien doet groeien! Raar is wel, dat wanneer je in het verleden bij de gemeente melding maakte van al te uitbundige groei en het vriendelijk verzoek om er iets aan te doen je werd aangekeken alsof je een of andere milieu terrorist was of anders was er wel een of andere bomenfluisteraar, die dwars ging liggen bij een kapvergunning en er nu met grote voortvarendheid in de binnenstad, maar ook in de wijken bomen worden geruimd. Dit nog maar kort nadat we zo succesvol mee hebben gedaan aan het groene prijzencircus!

 5. maar er is wel gecompenseerd want voor iedere gekapte boom is er een vierkante meter gras met onkruid in de plaats gekomen.

Comments are closed.