MTB toertocht groot succes

Foto’s – De op zondag 13 november door TWC Weert georganiseerde Land van Horne MTB Toertocht is een groot succes geworden. Ruim 850 mountainbikers kwamen aan de start ondanks het regenachtige en koude weer.

Opvallend dit jaar was de grote hoeveelheid dames die aan de toertocht meededen. Een teken dat ook de dames de wielersport ontdekt hebben. Er was ook jong talent te bespeuren. De jongste was 5 jaar. Hij nam deel samen met zijn vader en zat achter op een aanhangfiets. Samen met vader heeft hij de voormalige stortplaats Delbroek beklommen en in hoge snelheid afdalen was voor hem ook geen probleem.

Dat er goed aan de veiligheid is gedacht blijkt wel uit het feit dat er geen incidenten zijn geweest met lichamelijke schade. Eén deelnemer heeft een nat pak gehaald omdat hij de instructie om af te stappen bij het passeren van een beek via een smalle brug niet op heeft gevolgd.

Er waren veel complimenten voor de mooie route, de perfecte organisatie en de gezellige rustplaats waar de mountainbiker allerlei versnaperingen kregen aangeboden. Voor de organisatie voldoende reden om de tocht volgend jaar ook weer te organiseren en wel op zondag 12 november. Zet de datum alvast in je agenda!

TWC Weert bedankt alle grondeigenaren voor het belangeloos beschikbaar stellen van hun gronden. Zonder deze medewerking is de tocht niet mogelijk.

De winnaars van de Weert de Gekste prijsvraag zijn:
1e prijs – Diner voor 2 bij Restaurant de Boschwachter te Heeze – Ron Peyman
2e prijs – Waardebon van € 25,00 van Fietsspecialist Hans Struijk – Malou Coolen
3e prijs – Waardebon van € 25,00 van Fietsspecialist Hans Struijk -Linda Verbogen

Al bijna 40 jaar is Toer- en WielerClub Weert (TWC Weert) dé wielerclub in Weert met 70 actieve leden. Met als motto “samen uit, samen thuis” ligt de nadruk op toerfietsen. Of iemand nu veel of weinig fietservaring heeft, of je nu 30 of 70 jaar bent, of je op de weg wil fietsen of in het bos bij TWC Weert vindt iedereen een sportieve uitdaging. Daarmee is TWC Weert de ideale wielerclub voor iedereen.

Naast de toertochten op zondag bestaat er ook de mogelijkheid om op woensdag en donderdag deel te nemen aan toertochten op de weg. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan bijzondere activiteiten zoals aan de tweedaagse naar Kalterherberg, de “top-tien-toer” en een lang weekend Lenk (Zwitserland). In de winter is er een programma voor mountainbike toertochten. Halverwege het seizoen wordt er een barbecue georganiseerd voor de leden en hun partners. Dit alles voor een contributie van slechts €75,- per jaar.