Arriva zoekt muziekgezelschappen

Met ingang van zondag 11 december 2016 verzorgt Arriva het bus- en treinvervoer voor de komende 15 jaar in Limburg. Arriva wil deze bijzondere dag een Limburgs feestelijk tintje geven. Daarom nodigt Arriva diverse muziekgezelschappen uit om bij verschillende bus- en treinstations te komen musiceren tussen 12.00 en 15.00 uur. Daarmee maken ze samen ‘The Sound of Arriva’. De muziekgezelschappen die worden uitgenodigd, variëren van Zaate Hermeniekes tot Fanfares en van Mannenkoren tot Singer-songwriters.

‘Wanneer muziekgezelschappen interesse hebben om een bijdrage te leveren aan deze ‘Sound of Arriva’, dan kunnen zij zich, tot 30 november, inschrijven via de website: www.arriva.nl/limburg’ aldus Roos Zevenboom, woordvoerder van Arriva Nederland. Arriva nodigt uiteindelijk rond de 30 acts uit. Wanneer er onverhoopt te veel aanmeldingen binnen komen voor een specifieke locatie, dan volgt er een loting. Uiterlijk vrijdag 2 december ontvangen de muziekgezelschappen een reactie van Arriva. Hierna wordt de verdere invulling met de gezelschappen afgestemd. De volgende locaties zijn uitgekozen; Nijmegen, Venray, Weert, Roermond, Sittard, Brunssum, Venlo, Heerlen, Kerkrade, Vaals en Maastricht.

Om muziekgezelschappen extra te motiveren bij te dragen aan ‘de Sound of Arriva’, heeft Arriva een stimuleringsprijs beschikbaar gesteld voor 3 van de 30 muziekgezelschappen. Het gaat om een stimuleringsprijs van € 5.000,-, € 2.500,- en € 500,-. Het muziekgezelschap dat het meest enthousiast is én op originele wijze in het muziekstuk de verbinding legt tussen openbaar vervoer en muziek, wint de hoofdprijs. Arriva vraagt de winnaar om in het eerste kwartaal van 2017 nog een keer kort op te treden voor bijvoorbeeld een school of een bejaardentehuis in de buurt.