Foto’s/video – De hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 4.15 uur gealarmeerd voor een grote stalbrand in het Weerter kerkdorp Laar.

Naast een woning aan de Boeketweg stond een lege kippenstal in brand. De brand breidde zich snel uit en er werd door de meldkamer opgeschaald naar ‘grote brand’. De brandweer van Weert kwam met veel materieel ter plaatse. Ze kregen daarbij ondersteuning vanuit Nederweert en Susteren.

Een van de bewoonsters wist samen met de politie een paard, die in een andere stal stond, in veiligheid te brengen. Bij de brand raakte niemand gewond, wel kwam een ambulance uit voorzorg ter plaatse. De kippenstal brandde volledig uit. Bij de brand is ook asbest vrijgekomen. Volgens een woordvoerder van de brandweer zijn de asbestdeeltjes op het terrein terecht gekomen en is er geen gevaar voor de omgeving.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Wel is men nog lange tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden.

Video via Youtube:
https://youtu.be/eo9VXQvBUSw