Avonddraaien St. Annamolen

Een sfeervolle en in het avondlijke donker draaiende Sint Annamolen met in de molen de hele avond kaarslichtrondleidingen.

Iedereen kan in de molen de geur van versgebakken wafels en warme glühwein opsnuiven. Maar ook genieten warme chocolademelk, muziek passend bij deze Advent periode en de vooravond van kerst. Ook een heuse Kerstman, brandende vuurkorven en vooral veel gezelligheid horen bij deze inmiddels tot een traditie uitgegroeide molenavond.

Het avonddraaien op de monumentale Sint Annamolen aan de Keenterstraat in Weert staat weer voor de deur. Dit jaar alweer voor de 5e keer. Daarom maken de vrijwilligers van Molenstichting Weerterland van dit avonddraaien op zaterdag 17 december een extra feestelijke en sfeervolle editie. Een avond vooral ook bedoeld voor gezinnen met kinderen.

Speciaal voor deze gelegenheid mogen kinderen met de Kerstman op de foto. Maar ook meehelpen met bakker Jo Roelofsen en Marij Roelofsen behoort tot de mogelijkheden. En natuurlijk zijn de overheerlijke, vers gebakken, warme wafels een genot om van te snoepen bij een beker warme chocolademelk.

Aan het begin van de avond is het hoogste tijd om de verlichting van de kerstboom bij de molen te ontsteken. Ook de grote kerstster die tijdens de kerstdagen in de top van de molenwiek zal stralen, ligt weer te wachten. En ook dit jaar presenteert de Molenstichting weer een nieuwe selectie van oude, vaak nog nauwelijks bekende, nostalgische foto’s van vroeger van de Weerter molens. Voor amateur fotografen is het avonddraaien altijd ook een unieke mogelijkheid om mooie opvallende sfeerfoto’s en tijdfoto’s van de molen te maken.

Het avonddraaien in kerstsfeer wordt dit jaar voor de 5e keer bij de Sint Annamolen aan de Keenterstraat 1 georganiseerd. Je bent welkom vanaf 18.30 tot 22.30 uur op zaterdag 17 december.