Het Huis van Nicolaas in Weert is al jaren een begrip. In 2016 wordt gevierd dat Sinterklaas en de Pieten voor de vijftiende keer in Weert logeren tijdens hun verblijf in Nederland. Ter gelegenheid van dit jubileum worden extra feestelijke activiteiten georganiseerd en ontvangen bezoekers een speciale jubileummunt.

Het is elke keer weer een feest om het Huis van Nicolaas te bezoeken. Kinderen, groot en klein, nemen een kijkje in diverse kamers en zien zo met welke knuffel Sinterklaas slaapt, hoe de Keukenpiet de pepernootjes bakt en waar de Pietjes leren lezen, rekenen en natuurlijk klimmen over de daken. Dit jaar staat er zelfs een kijkje in de Snoepfabriek van Sinterklaas op de planning. Hier wordt vanwege het vijftienjarig jubileum een speciale chocolade munt gemaakt met het logo van het Huis van Nicolaas.

Ook buiten voor het Huis wordt extra aandacht besteedt aan het jubileum. Er is een feestelijk programma gemaakt, met onder andere Pietenpunkband SINT-182, shows van echte Acrobaatpieten en op enkele dagen de komst van Amerigo, het paard van Sinterklaas. Het is dus nooit vervelend om in de wachtrij voor het Huis van Nicolaas te staan!

Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Jacob van Horne-museum aan de Markt in Weert en geopend van 15 november t/m 4 december, op dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur. De ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld. Op maandag is het Huis gesloten.

Het jaarlijkse evenement draait volledig op vrijwilligers. Elk jaar is het weer een flinke klus om zo’n grote groep enthousiastelingen bij elkaar te krijgen. Ook dit jaar is de organisatie nog op zoek naar hulp, dus wie Sinterklaas graag een handje helpt is van harte welkom zich aan te melden.

Meer informatie over het jubileumprogramma en de mogelijkheid tot aanmelden als vrijwilliger is te vinden op www.huisvannicolaas.nl.