Led-verlichting St. Martinuskerk

Elke avond staat de Sint Martinuskerk van Weert in de spotlights en is daardoor tot in de verre omgeving te zien. Het ‘aanschijnen’ van de kerk kost nu nog jaarlijks 1200 euro.

De gemeente Weert zet in op verduurzaming en daarbij wordt ook gekeken naar verlichting. Zo wil men besparen op de energie. Vanuit de raadscommissie Ruimte was gevraagd naar het kostenplaatje. Men wil voorstellen om gebruik te gaan maken van led-verlichting.

Indien de verlichting vervangen wordt door led-verlichting betekent dit een kostenbesparing op van circa 400 euro per jaar, zo blijkt uit een berekening. De huidige gasontladingsverlichting is technisch afgeschreven en dient vervangen te worden. Er wordt daarom een plan uitgewerkt om de huidige verlichting aan te passen. Hiervoor wordt een nieuw verlichtingsontwerp met led-verlicht en telemanagement (waarmee je op afstand de kleuren kan instellen) gemaakt.