Kinderopvang Humanitas en het COA werken op unieke wijze samen om aan peuters in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar uit het asielzoekerscentrum in Weert gespecialiseerde peuterspeelzaal faciliteiten te bieden.

Momenteel zijn er ongeveer 15 kinderen in het AZC in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. De verblijfsduur van de gezinnen, en daarmee van deze kinderen, varieert tussen de 10 weken en 2 jaar. Voor deze kinderen is de omgeving onbekend, cultuur anders en de taal vreemd. Hierdoor hebben ze vaak een taalachterstand en moeite met aanpassen aan een andere omgeving wanneer zij naar de basisschool gaan. Om deze reden heeft het COA contact gezocht met Kinderopvang Humanitas, één van de grootste landelijke kinderopvangorganisaties van Nederland.

In samenwerking met het asielzoekerscentrum in Weert biedt Kinderopvang Humanitas vier dagdelen in de week gespecialiseerde peuterspeelzaal faciliteiten met in het bijzonder aandacht voor taalontwikkeling en welbevinden. Onder begeleiding van een team van gediplomeerde pedagogische medewerkers komen de peuters op spelenderwijze in aanraking met de Nederlandse taal en worden hun taalvaardigheden vergroot. Niet alleen wordt aan de taalvaardigheid gewerkt, ook biedt de peuteropvang aan deze peuters een gevoel van geborgenheid en helpen ze daarmee kinderen wennen aan de nieuwe omgeving.

11 REACTIES

 1. Hallo, die kinderen zijn hier al gekweekt en ontsproten. En dat worden er steeds meer! Ga eens een uurtje in het bushokje tegenover DE POORT NAAR NEDERLAND zitten en zie hoeveel kinderwagentjes daar marcheren. Mét kindje én volgepakte Lidl-tassen!!

 2. Dat is ook de bedoeling van linkskijkende graties geld weggevende hulpverleners.
  Over 2 jaar zeggen dat de kinderen hier perfect geintegreerd zijn en eigenlijk niet weg kunnen.
  Daarna de hele familie de komende 40 jaar aan het geldinfuus van de werkende Nederlander.
  Over 20 jaar jatten de kindjes van nu jouw vrouw de beurs uit de tas.

 3. Hallo sufferd. (Oh, sorry: slumme hendrik).
  Kijk eens op bijvoorbeeld “encyclo,nl” en kies je eigen interpretatie wat betreft “kweken”. Kan je misschien nog wat van leren!

 4. Voor 15 kinderen ??
  Geef alstublief ieder 5000 euro mee om terug te keren en wij (nederlandse belastingbetaler) komen er nog voordelig vanaf !

Comments are closed.