Internationaal Kerstconcert

Het 50-jarig jubileumjaar 2016 van het Weerter Mannenkoor met diverse concerten en een buitenlandse reis naar Spanje is bijna voorbij. Als klap op de vuurpijl is er op zaterdag 10 december 2016 een gevarieerd en sfeervol Internationaal Kerstconcert in het monumentale Fatima Huis, Coenraad Abelstraat 31a in Weert. Aanvang 19.30 uur. Het bezoek van dit fantastische gebouw met de vele mozaïeken en gebrandschilderde ramen is al een lust voor het oog.

Vanuit Noord Wales komt een uniek projectkoor Cor Meibion Ann, wat is samengesteld uit de twee beste mannenkoren uit die regio en die enkele concerten in Nederland zal geven. Dit koor staat onder muzikale leiding van dirigente Ann Atkinson. Als zangeres heeft zij in heel Europa, Amerika, Azië en Australië opgetreden, waaronder in het Opera House in Sydney.

Uit België komt het kinderkoor De Piccollo’s uit Neerpelt, die vele binnenlandse en buitenlandse prijzen hebben gewonnen. Zij zijn toonaangevend in hun genre en weten de gevoelige snaar van de luisteraars te raken en dit vooral rondom Kerstmis. De bevlogen dirigent Philipp Baeken weet de kinderen altijd de prachtigste melodieën aan te leren.

Het Weerter Mannenkoor, onder leiding van dirigent Tim Schulteis, zal een sprankelend en gevarieerd programma brengen met splinternieuwe nieuwe kerstnummers en met herkenbare bestaande kerstnummers in een nieuw jasje.

De muzikale intermezzo’s gedurende het doorlopende programma zal in kerstsferen worden verzorgd door het licht klassieke kamerorkest Amicitia – ensemble uit Hamont-Achel. Al met al een zeer aantrekkelijk jubileumprogramma.

Na afloop is er een Meet en Greet om met de zangers kennis te maken onder het genot van een drankje. Kaartverkoop: € 10,- via de leden Weerter Mannenkoor of via [email protected]