Weert Lokaal draagt nieuwe wethouder voor

Na het afscheid van voormalig wethouder Harrie Litjens draagt de Weerter politieke partij Weert Lokaal haar nieuwe wethouder voor. Raadslid en huidig fractievoorzitter Martijn van den Heuvel van Weert Lokaal wordt door de partij voorgesteld om deze taak op zijn schouders te nemen.

Martijn van den Heuvel is 35 jaar oud, getrouwd met Charlotte en vader van dochter Fienne (1) en verwacht binnenkort zijn tweede kind. Hij heeft accountancy gestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit en is momenteel werkzaam bij de Gemeente Eindhoven als interne accountant. Als raadslid heeft Van den Heuvel ervaring opgedaan als fractievoorzitter, voorzitter van de auditcommissie en als lid van de commissie Bedrijfsvoering en Inwoners.

De keuze voor Van den Heuvel is vooraf kenbaar gemaakt aan de fractievoorzitters van de coalitiepartijen VVD en SP, welke achter de keuze van de coalitiepartner staan. Nu Weert Lokaal een nieuwe wethouder voorgedragen heeft zal er eerst een integriteitsonderzoek plaatsvinden waarna de raad in stemming zal beslissen over de nieuwe wethouder.

Wie de plaats van Martijn van den Heuvel in de raad zal innemen en wie de nieuwe fractievoorzitter van Weert Lokaal zal worden is nog niet bekend, daar buigt de partij zich de komende weken over. De beoogde installatie van de nieuwe wethouder vindt plaats tijdens de raadsvergadering van 21 december aanstaande.