Medailleoogst reddingsbrigade

Afgelopen zondag namen 12 jeugdige zwemmers van Reddingsbrigade Weert deel aan het nationale kampioenschap Lifesaving in Gouda.

Voor sommigen was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een nationaal kampioenschap. Nadat de zenuwen tijdens het inzwemmen achterbleven in het water begon iedereen met volle moed aan de wedstrijd. De wedstrijd werd gezwommen over diverse disciplines.

Gestart werd er met het hinderniszwemmen. Hier behaalde de reddingsbrigade Weert meteen twee mooie medailles. Danique Klomp behaalde zilver bij de meisjes aspiranten C. Naia Broeders behaalde in de E categorie een mooie gouden medaille. Ook bij de andere zwemmers van de brigade sneuvelde de persoonlijke records.

Naast de gouden medaille op het eerste onderdeel behaalde Naia Broeders nog 2x goud op het onderdeel 50 meter zwemvliezen en ringvervoeren . Op het onderdeel 50 lifesaver behaalde zij een mooie 2de plek. Ook Danique behaalde nog 2x brons op het onderdeel 100 meter ringduiken en reddingswisselslag.

Ook de andere zwemmers hadden geweldige resultaten. Silvia Kin, die pas 5 weken mee traint met het wedstrijdteam behaalde zelf een mooie 4de plek op het onderdeel 50 meter hindernis. Een top prestatie. Alle zwemmers gefeliciteerd met de geweldige prestaties. Op 17 december 2016 vinden de oudejaarswedstrijden plaats in zwembad de IJzeren Man. Men hoopt dan weer mooie resultaten te mogen neerzetten.