Operavereniging Wokmuziektheater uit Weert slaat met opera “Treemonisha” nieuwe wegen in. Swingende muziek in de Europese première van de orkestmuziek van Rick Benjamin.

Dit jaar brengt de vereniging de Amerikaanse opera Treemonisha op de planken. Aan deze opera is alles anders. Geen klassiek kamerorkest, maar een klein Amerikaans theaterorkest bestaande uit twaalf jonge musici. Deze worden geleverd door Frascati Symphonic gevestigd in Leuven. Naast het vertrouwde vaste koor van de vereniging doet ook het koor Sevenfifteen mee. Dit koor van twintig jong volwassenen onder leiding van Rita Scheffers wist het Weerter publiek eerder dit jaar nog te ontroeren met haar optreden in Westside Story in Concert. En voor de dans heeft Wokmuziektheater de medewerking weten te verkrijgen van de vooropleiding musical van het Valuascollege in Venlo. Een groep van zestien jonge, enthousiaste dansers, middelbare scholieren, jongens en meisjes, die meewerken bij wijze van school- en ervaringsproject. De choreografie is gemaakt door professioneel choreograaf, Peter Vree.

Het solistenteam bestaat uit studenten en pas afgestudeerden van de conservatoria van Maastricht en Tilburg. Het zijn zeer getalenteerde jonge zangers, die aan het begin staan van een veelbelovende carrière. Wokmuziektheater biedt hen een professioneel podium en een volledige productie waarin zij als solist ervaring kunnen opdoen die nergens anders mogelijk is. De solisten zijn: Nienke Nellisen (Treemonisha); Aditi Smeets (Monisha); Fabian Homburg (Ned); Luke Mitchel ,die in onze vorige productie met zijn interpretatie van de onnozele Wenzel de lachers op zijn hand kreeg (Remus) en Agris Hartmanis uit Letland, die de schurkenrol van Zodzetrick vertolkt.

Informatie
vr 18 / za 19 nov. om 20.15 uur; Zo 20 nov. om 14.30 uur
Kaartverkoop kassa Munttheater
0495-513575 of via www.munttheater.nl
De kassa is geopend wo t/m za 12.30 tot 17.00 uur en 1 uur voor aanvang van een voorstelling.
Entreeprijs € 21,50 inclusief pauzedrankje en programmaboek.

Info:
www.wokmuziektheater.nl
www.facebook.com/Wokmuziektheater

1 REACTIE

Comments are closed.