Overname AC restaurants

Foto: op de parkeerplaats naast het AC-restaurant kun je ook prima BBQ-en.

Op de snelweg A2 tussen Nederweert en Weert liggen twee AC restaurants. Deze zijn nu in handen van het Italiaanse Autogrill SpA, maar komen binnenkort in handen van de horecafamilie Van der Valk, zo meldt het Financieel Dagblad.

Eind augustus deden de kleinkinderen van de bekende Gerrit en Toos van der Valk namens de investeringsmaatschappij GR8 Investments een overnamebod. Autogrill lijkt hiermee akkoord te gaan. Autogrill beheert momenteel 5 Burger King-restaurants, 2 Starbucks, 7 hotels (met de hotellabels Golden Tulip, AC en Tulip-Inn) en 18 AC Restaurants, waarvan twee in Weert.

Bij de overname zullen alle 600 medewerkers hun baan behouden. De Van der Valk telgen zien groeipotentie in het hogere segment. Ze voeren momenteel gesprekken met Jumbo. Jumbo nam eerder de restaurantformule La Place van de V&D over. Er bestaat een mogelijkheid dat GR8 Investments de 18 AC Restaurants zal doorverkopen aan La Place.