Archieffoto WdG

De politie in Limburg gaat extra controleren op fietsverlichting van schoolgaande kinderen.

In de afgelopen weken is er op scholen aandacht geweest voor de campagne over fietsverlichting. Nu heb je meer kans op een boete als je wordt betrapt zonder licht. De controles worden door agenten van Team Verkeer georganiseerd, samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Goed zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Vaak beseffen mensen zich niet dat ze zonder fietsverlichting in het donker bijna niet te zien zijn. Vooral voor automobilisten is dit een grote ergernis. De politie heeft in de afgelopen weken scholen bezocht, en samen met het ROVL en VVN aandacht gevraagd voor de campagne over fietsverlichting. Vanaf maandag 28 november zullen er ook boetes worden uitgedeeld aan scholieren die de verlichting niet op orde hebben. Daarnaast worden fietslampjes uitgereikt, zodat ze de verlichting wel op orde kunnen maken. De controles vinden plaats bij diverse basis- en middelbare scholen in Limburg. Waar en wanneer die controles zijn kunnen we niet melden, maar als je fietsverlichting in orde is zul je ook geen bekeuring krijgen.

De politie roept ook ouders op om goed te kijken of verlichting van de fiets van zoon of dochter op orde is. Het is ook een verantwoordelijkheid van de opvoeders om kinderen veilig de weg op te sturen.

Meer informatie over de campagne is ook te vinden op www.politie.nl of www.rovl.nl.