Archieffoto WdG

De politie in Limburg gaat extra controleren op fietsverlichting van schoolgaande kinderen.

In de afgelopen weken is er op scholen aandacht geweest voor de campagne over fietsverlichting. Nu heb je meer kans op een boete als je wordt betrapt zonder licht. De controles worden door agenten van Team Verkeer georganiseerd, samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Goed zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Vaak beseffen mensen zich niet dat ze zonder fietsverlichting in het donker bijna niet te zien zijn. Vooral voor automobilisten is dit een grote ergernis. De politie heeft in de afgelopen weken scholen bezocht, en samen met het ROVL en VVN aandacht gevraagd voor de campagne over fietsverlichting. Vanaf maandag 28 november zullen er ook boetes worden uitgedeeld aan scholieren die de verlichting niet op orde hebben. Daarnaast worden fietslampjes uitgereikt, zodat ze de verlichting wel op orde kunnen maken. De controles vinden plaats bij diverse basis- en middelbare scholen in Limburg. Waar en wanneer die controles zijn kunnen we niet melden, maar als je fietsverlichting in orde is zul je ook geen bekeuring krijgen.

De politie roept ook ouders op om goed te kijken of verlichting van de fiets van zoon of dochter op orde is. Het is ook een verantwoordelijkheid van de opvoeders om kinderen veilig de weg op te sturen.

Meer informatie over de campagne is ook te vinden op www.politie.nl of www.rovl.nl.

7 REACTIES

  1. Ook volwassenen rijden massaal zonder licht. Donkere kleding dus je ziet ze nauwelijks. Voor je het weet heb je ze onder je auto zitten.Velen zijn er zich niet van bewust lijkt het dat ze gewoon niet opvallen in het donker.Dan moet je de schuld niet bij de automobilist leggen,maar bij de fietsers zonder verlichting.Ze schieten gewoon voor je en als je in de auto zit zie je ze echt niet. Of net op het laatste nippertje als je ze bijna tegen je deur of bijna op de motorkap hebt.

  2. En fietsers hebben tegenwoordig vrije toegang op de promenades…Daar zie je geen Hond(haver) die er wat tegen doet…

  3. “Goed zichtbaar zijn in het verkeer is erg belangrijk. Vaak beseffen mensen zich niet dat ze zonder fietsverlichting in het donker bijna niet te zien zijn. Vooral voor automobilisten is dit een grote ergernis.”
    Op de promenades rijden ook geen auto’s dus de kans dat ze in botsing komen met een auto is wel heel erg klein!
    En je roept toch altijd dat alle fietsers voorrang moeten krijgen!!

    En nu is het tijd voor TriggelL78 of slumme henderik wat hij heeft 2 accounts

Comments are closed.