Sinds deze week staat op de Dries een tekstkar met waarschuwingen gericht aan de inbrekers. Ook buurtbewoners worden geïnformeerd.

Nu het weer vroeg donker is, zien inbrekers meer kansen om in te breken. De politie is daarom weer het Donkere Dagen Offensief begonnen, waar de tekstkar een onderdeel van is. Op de kar wordt gewaarschuwd met de tekst: “Hallo inbreker, vanavond ben je niet alleen. Wij zijn er ook, de politie” en “Hallo inbrekers, wij werken ook in burger, de politie”. De Weertenaren wordt gevraagd om direct 112 te bellen bij verdachte situaties.

Het is natuurlijk ook raadzaam om gebruik te maken van de Whatsapp-buurtpreventie. Hanteer daar bij het SAAR-principe:
S = Signaleer.
A = Alarmeer 112 (geen spoed bel 0900-8844).
A = App om je waarneming bekend te maken aan anderen.
R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan.

Aantal inbraken
Afgelopen 1,5 maand werd er 12 keer ingebroken in Weert. Daarnaast was er twee keer aangifte gedaan van ‘poging tot inbraak’.

Inbraken (sinds 2 oktober 2016):
6001: 4 keer
6006: 4 keer
6004: 3 keer
6039: 1 keer

Poging tot inbraak (sinds 2 oktober 2016):
6006: 1 keer
6039: 1 keer

Tip
Wist je dat veek woninginbraken plaatsvinden aan het eind van de middag en het begin van de avond? Veel mensen eten rond die tijd. Als er in de woning op dat moment geen licht brandt, wijst dat vaak op afwezigheid van de bewoners. Een dief kan op dat moment zijn slag slaan. Daarom is het raadzaam in deze donkere wintermaanden verlichting met een tijdschakelaar in te stellen, zodat het lijkt alsof je thuis bent.